Bars & Rumba
El Gremi de Restauradors de Gavà organitza Bars & Rumba

El Gremi de Restauradors de Gavà participarà activament en els actes programats d’aquesta Festa Major de Sant Pere que comença aquest dimecres, 28 de juny.  Segons un dels membres de l’entitat, Santi Peñarrocha, “instal·larem una barra a Gavà Mar tant el divendres, aprofitant el castell de focs d’artifici i el concert de Cash Caravan, com també el dissabte amb el Gavà Beach Festival, a on ja tindrem a més a més cocteleria amb un producte més jove i desenfadat”.

Però una de les accions estrella, que s’allargarà durant el juliol, i està organitzada per l’Ajuntament amb la col.laboració del Gremi serà el Bars & Rumba. Peñarrocha ens explica que “aquesta és una iniciativa que sorgeix directament de l’ajuntament. L’any passat ja es va fer un petit tastet amb diversos grups de música repartits per llocs estratègics del poble, i la proposta que ens han traspassat enguany consistia en intentar obrir-ho molt més a les terrasses dels diferents restaurants”.

Amb aquest objectiu, s’ha organitzat “una tècnica de dinamització específica de les terrasses dels locals de restauració, hi haurà una sèrie de franges horàries entre vermuts i “tardeos” i cada restaurant que ha volgut ha triat una d’aquestes franges per organitzar els concerts”. Segons Peñarrocha, “hem tingut la sort de que hi ha un ventall molt ampli de locals que hem aconseguit distribuir per diversos llocs de Gavà, per exemple a Gavà Mar participen tres agremiats i al poble tenim, per exemple, A Rolete que ens cobreix la part alta de Les Colomeres o El Nou Far de l’Illa que ens organitza coses al centre”.

El Gremi atorga una importància cabdal a aquest esdeveniment fins el punt que “el considerem l’embrió d’un futur esdeveniment de juliol bastant maco”. És veritat que “està molt orientat a la rumba, però estem buscant grups que no siguin 100% rumba, que ofereixin diferents opcions barrejant altres estils”. Les actuacions seran els divendres, dissabtes i diumenge de l’1 al 23 de juliol.

Pau Bueno, altre membre del gremi, ha destacat que es tracta d’una acció “molt intensiva, són molts dies i diferents hores, tot i que tot està plantejat per tal que cap concert es solapi”. Bueno aprofundeix en la idea apuntada pel seu company quan ens assegura que, “de cara al futur, la idea seria estabilitzar-ho i fins i tot que pugui créixer i fins i tot poder fer concerts a la mateixa hora però en llocs ben diferenciats del poble”.