Bastoners de Gavà

Els Bastoners de Gavà compleixen 15 anys i, per celebrar-ho, divendres passat van inaugurar una exposició a la Biblioteca Josep Soler Vidal. Helena Carvajal, presidenta de l’entitat des de finals del passat 2022, ens ha explicat que “l’exposició, per una banda, explica la nostra història i, per altra banda, hi ha opinions de gent que està o que ha estat a la colla i que expliquen el que significa formar part de la nostra família. També hi ha una part on expliquem què és el ball de bastons, els orígens o el vestuari, per exemple”.

L’objectiu principal de l’entitat a l’hora de muntar aquesta exposició és “celebrar aquests 15 anys d’història que portem”. De fet, “acaba d’haver-hi un canvi de junta directiva i un canvi generacional, estem començant a fer moltes coses i tenim molta il·lusió i molta motivació, i aquesta és una de les nostres propostes per tal de donar-nos a conèixer a la ciutat i que pugui saber de primera mà què ha significat per la gent formar part de la nostra família”.

D’aquesta manera, a més, l’entitat espera que “algú que potser s’ho està pensant es pugui animar a venir a provar el ball de bastons i a ballar amb nosaltres per experimentar el que nosaltres hem viscut tots aquests anys”. En referència a això, Carvajal deixa clar que el ball de bastons “és molt fàcil tot i que la gent creu que és molt complicat. Jo, per exemple, no tinc molta coordinació i no se’m dona molt bé ballar, però una vegada ho proves t’adones que és molt fàcil i que realment el que has de tenir són ganes de passar-t’ho bé i d’aprendre, com tot a la vida, bàsicament. No té gran dificultat”.

L’exposició dels Bastoners de Gavà s’hi estarà a la biblioteca fins al pròxim divendres 19 de maig, i a partir d’aquesta data es traslladarà a la Casa Gran on també es podrà visitar fins al 3 de juny.