Beatificació de dues agustines missioneres
Es tracta d’Esther Paniagua i de Caridad Álvarez assassinades en un atemptat al 1994 a Algèria

Gavà oficiarà, aquest dissabte, a les 12 hores, una missa a la parròquia de Sant Pere per la beatificació, que tindrà lloc aquest mateix dia aOran, d’Esther Paniagua y Caridad Álvarez, les dues Agustines Missioneres que van ser assassinades en un atemptat al 1994 a Algèria.

Sor Juliana Alonso, titular del col·legi Immaculada de Gavà, ha destacat la “valentia i compromís de les dues monges ja que estaven amenaçades, i malgrat que l’ambaixador d’Espanya al país els va recomanar marxar van decidir seguir endavant amb la seva tasca en hospitals, guarderies i centres de promoció de la dona”

Alonso ha destacat “el caràcter alegre d’Esther Paniagua”, amb qui va coincidir durant força temps a Roma, mentre que Caridad Alvárez “va estar vivint a Gavà i desenvolupant diferents tasques al col·legi” i ha assegurat que “la beatificació és un goig, una alegria i un merescut reconeixement”.

Des de la Congregació posen de manifest que “ambdues religioses van preferir sacrificar la seva vida en favor de les seves conviccions i compromisos”. A més, expliquen que, “a dia d’avui hi ha agustines missioneres amenaçades per guerrillers i paramilitars”.

A la missa de dissabte, on el col·legi també celebrarà el Dia de la Immaculada, hi acudirà el bisbe Agustí Cortés i els sacerdots de Gavà i Begues.

A més, el proper 15 de desembre, tindrà lloc a la Catedral de León una missa d’acció de gràcies en la qual hi participaran més de 160 germanes de la congregació.