Beca Talents
Les doctores de l’Hospital de Viladecans, Esther López Cadena, cap del servei de pneumologia, i Martha González, del servei de l’aparell digestiu, han sigut reconegudes en el marc del programa Talents, juntament a altres companys de la Gerència Metropolitana Sud, per l’obtenció de l’Ajut per a projectes de recerca territorial.
La Dra. López el va rebre el passat 2020 amb motiu del projecte “Mild-moderate respiratory symptoms in patients with long-covid-19: montelukast clinical trial and pnemological characterization (E-SPERANZA)”, mentre que la Dra. González ho va fer el 2021 amb “Evolució de l’esteatosi i fibrosi hepàtica, de marcadors inflamatoris i de l’estat nutricional després d’intervenció sobre hàbits d’estil de vida guiada mitjançant una aplicació mòbil a la malaltia hepàtica grassa associada a disfunció metabòlica (projecte EFINMET)”.

Talents a l’Hospital de Viladecans i l’Àrea Metropolitana Sud de l’ICS

L’any 2012 va néixer el Programa Talents amb l’objectiu de retenir el talent i impulsar els projectes de recerca de joves professionals sanitaris, amb l’objectiu de continuar amb la tesi doctoral i alhora seguir vinculats assistencialment a l’hospital.
Entre d’altres, s’han atorgat dos ajuts per intensificacions de professionals per acabar la tesi doctoral, a més de dos ajuts per a dos projectes de recerca d’àmbit territorial de la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’ICS. L’objectiu d’aquests ajuts és promoure projectes multicèntrics i transversals, orientats a fomentar la coordinació, les sinergies, la col·laboració i la innovació entre els diferents dispositius del territori.

10 anys impu​lsant el talent jove i fomentant la recerca

El programa Talents ha arribat enguany a la desena edició com a model d’èxit per a l’impuls de la recerca entre els joves facultatius especialistes i altres professionals sanitaris.
Durant aquests 10 anys s’han becat un total de 147 joves, fins a 110 projectes de recerca i més de 100 publicacions científiques vinculades a aquests en 27 especialitats mèdiques diferents. La Fundació Catalunya La Pedrera ha aportat gairebé un milió i mig d’euros al projecte.