Bellvitge donarà els excedents alimentaris a entitats socials
Bellvitge donarà els excedents alimentaris a entitats socials

L’Hospital de Bellvitge  inicia un projecte per donar els excedents alimentaris, com plats envasats sense obrir o menús que no arriben a servir-se, a entitats socials locals, tot assegurant la seguretat alimentària. En el marc d’aquesta iniciativa, el centre hospitalari ha signat un conveni amb el projecte Pont Alimentari, que fa arribar els excedents a la Fundació La Vinya i la Fundació Àurea, entitats sense ànim de lucre que atenen persones en situació de vulnerabilitat de l’Hospitalet de Llobregat. El projecte està coordinat pel departament d’Hoteleria i la UTE Clece-Arcasa, adjudicataris del servei d’alimentació de l’hospital.

Segons l’Agència de Residus de Catalunya, les llars, els comerços i la restauració generen unes 262.000 tones de malbaratament cada any o, el que és el mateix, uns 35 kg per persona. En concret, els serveis de càtering i restauració en són responsables del 4% d’aquest total.

Des de juliol, les racions envasades dins de barquetes termosegellades entren dins del circuit de Pont Alimentari i s’entreguen a les entitats socials. Pont Alimentari, projecte promogut per la Fundació Prevenció de Residus (Rezero) i la Fundació Banc de Recursos, assigna la destinació d’aquests aliments, prioritzant sempre criteris de proximitat, tant per estalviar transport com per fomentar el compromís social dins del territori.

En concret, l’excedent alimentari de l’HUB es dona a Fundació La Vinya, entitat que acull, atén i acompanya infants, joves i adults en situació de risc social dels barris de Bellvitge i Gornal de l’Hospitalet, i a Fundació Àurea, que s’ha instal•lat recentment al municipi i que té com a objectiu cobrir les necessitats bàsiques i d’atenció mèdica de famílies desfavorides i gent gran.