Bellvitge estrena un nou espai de donació de sang

Les persones que vulguin donar sang o plasma a l’hospital de Bellvitge tenen un nou espai, més gran i confortable, per poder donar. El Banc de Sang ha instal·lat uns nous mòduls a la sortida de la parada de metro que permeten atendre fins a 8 persones al mateix temps.

L’espai, de més de 120 metres quadrats i equipat amb material nou, compta dues màquines per realitzar donacions de plasma o plaquetes.

Cada dia, a Bellvitge s’hi fan una mitjana de 50 transfusions de glòbuls vermells, una desena de plasma i set de plaquetes. Per contra, l’any passat es van fer una trentena de donacions per jornada.

Amb el nou espai, des del Banc de Sang s’espera incrementar el nombre de persones que donin, aprofitant-ne la bona ubicació i l’accessibilitat.

Per venir a donar sang, cal apuntar-se al web donarsang.gencat.cat.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

  • Tenir entre 18 i 70 anys
  • Pesar 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, no estar embarassada

En aquests enllaços pots consultar dubtes sobre salut (donarsang.gencat.cat/salut) i viatges (donarsang.gencat.cat/viatges) abans de donar sang.

S’incrementen les necessitats 

Els hospitals estan utilitzant més sang respecte a l’any passat. L’activitat quirúrgica ja s’ha normalitzat, però encara s’estan recuperant operacions ajornades per la pandèmia. Es calcula que 173 persones necessiten sang cada dia als hospitals catalans.

Els motius més freqüents pels quals una pacient pot necessitar transfusions són els càncers, les hemorràgies intestinals, els infarts, les fractures o malalties de la sang, com anèmies.