Bellvitge hospital català amb més donants
El nombre de trasplantaments realitzats a Bellvitge ha estat igualment destacat.

Durant l’any 2019, l’Hospital Universitari de Bellvitge ha estat novament l’hospital de Catalunya amb més nombre de donants d’òrgans, segons les dades que ha donat a conèixer avui l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT). Bellvitge, a més, ha batut el seu propi rècord en assolir la xifra de 66 donants. Així mateix, ha estat el primer centre de Catalunya quant a òrgans generats, amb un total de 231.

En donants en mort encefàlica, ha tornat a ser de nou el primer a Catalunya i ha aconseguit mantenir la seva taxa malgrat una tendència general a la davallada. Pel que fa a la donació en asistòlia (cor aturat), ha aconseguit incrementar-la en un 125%. També ha augmentat en un 20% la donació de teixits, fet que el col·loca ja entre els centres capdavanters tot i que el seu programa de donació de teixits té només tres anys de vida.

Una altra dada destacada és que ha aconseguit rebaixar la taxa de negatives de les famílies a la donació els òrgans del 29% (2018) al 16% (2019), arribant fins a la xifra més baixa de la història d’aquest hospital, inferior també a la mitjana de Catalunya.

El nombre de trasplantaments realitzats a Bellvitge ha estat igualment destacat. L’any 2019 s’hi han portat a terme un total de 279 trasplantaments: 196 de ronyó, 58 de fetge i 25 de cor. Aquestes dades el situen com a primer centre de Catalunya i Espanya en ronyó, el segon de Catalunya i novè d’Espanya en fetge, i el segon de Catalunya i quart d’Espanya en cor (tercer en trasplantaments d’adults).

La Dra. Eva Oliver, coordinadora de Trasplantaments de l’Hospital Universitari de Bellvitge, valora aquests resultats, tant de donants com de trasplantaments, com “espectaculars” i com la demostració que “any rere any ens podem superar encara que tots els hospitals catalans ja estiguem des de fa anys en els nivells més alts d’excel·lència gràcies a la generositat de les famílies i l’esforç dels professionals”.

L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB)

L’Hospital Universitari de Bellvitge és un centre sanitari de tercer nivell que disposa de tecnologia i expertesa professional per realitzar els procediments assistencials més complexos. Registra 20.500 intervencions de cirurgia major i 38.000 altes anualment. Es defineix com hospital en xarxa i té com a prioritats estratègiques la millora de l’experiència de l’usuari, el desenvolupament dels professionals, el treball en xarxa, la innovació i la investigació i la difusió dels resultats. Ubicat a l’Hospitalet de Llobregat, és l’hospital de referència terciària per a tot l’eix Sud de Catalunya i dona cobertura assistencial a més de 2 milions d’habitants. Pertany a l’Institut Català de la Salut.

PUBLICITAT