Bellvitge lidera els trasplantaments renals a Espanya

L’Hospital Universitari de Bellvitge és el centre que ha realitzat més trasplantaments de ronyó a Espanya durant l’any 2019, amb un total de 196 intervencions. Bellvitge ja havia estat líder en els últims anys a Catalunya en trasplantaments renals. L’Hospital de Bellvitge ha destacat també aquests darrers anys en l’aplicació de tècniques i procediments innovadors en aquest àmbit, com és el cas del trasplantament de ronyó de donant cadàver amb cirurgia robòtica, del qual ha estat pioner a nivell estatal i un dels centres capdavanters a Europa.

En total, aquest últim any s’han portat a terme 3.423 trasplantaments renals a Espanya, segons l’informe d’activitat de la Organización Nacional de Trasplantes presentat avui.

El Dr. Francesc Vigués, cap del Servei d’Urologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge, afirma que darrere de la xifra assolida “hi ha molta feina i un gran sacrifici dels equips per estar disponibles, de manera coordinada, tots els dies –laborables o festius– a totes hores”. El rècord de 196 trasplantaments (xifra que engloba els de donant viu i els de donant cadàver) significa un increment del 15 % sobre el nombre de l’any anterior (170 trasplantaments).

Vigués afegeix que es tracta d’un èxit compartit, en primer lloc, pels professionals dels serveis d’Urologia i Nefrologia i Coordinació de Trasplantaments, amb el suport de la resta de l’hospital. “I, encara més important –afegeix–, estem especialment agraïts als familiars dels donants, sense la generositat dels quals no seria possible mantenir un volum d’activitat tan destacat”.

L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB)

L’Hospital Universitari de Bellvitge és un centre sanitari de tercer nivell que disposa de tecnologia i expertesa professional per realitzar els procediments assistencials més complexos. Registra 20.500 intervencions de cirurgia major i 38.000 altes anualment. Es defineix com hospital en xarxa i té com a prioritats estratègiques la millora de l’experiència de l’usuari, el desenvolupament dels professionals, el treball en xarxa, la innovació i la investigació i la difusió dels resultats. Ubicat a l’Hospitalet de Llobregat, és l’hospital de referència terciària per a tot l’eix Sud de Catalunya i dona cobertura assistencial a més de 2 milions d’habitants. Pertany a l’Institut Català de la Salut.

PUBLICITAT