Pacients, familiars i treballadors de l’Hospital de Bellvitge podran obtenir premis sostenibles i socials en reciclar les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes a les màquines que hi ha a les instal·lacions del centre.

Els usuaris podran donar els punts que obtinguin en reciclar projectes socials com La Marató de TV3 per a la salut cardiovascular o Oceánidas per conservar el fons marí.

Així les instal·lacions d ja compten amb cinc màquines RECICLOS, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) d’Ecoembes, que premia el compromís amb el reciclatge de llaunes i ampolles de plàstic de begudes. D’aquesta manera, pacients, treballadors i familiars que passin pel centre hospitalari podran continuar reciclant fora de casa les llaunes i les ampolles de plàstic de begudes que consumeixin.

Aquest hospital se suma així al reciclatge incentivat, ja que, en fer ús d’aquestes màquines, les persones usuàries rebran punts amb què podran ajudar a millorar l’entorn dels que més ho necessiten. Per exemple, podran donar els punts RECICLOS que obtinguin en reciclar les llaunes i ampolles de plàstic de begudes a projectes socials com La Marató de TV3 per a la salut cardiovascular o Oceánidas per conservar el fons marí.

A més, aquests cinc punts de recollida a l’Hospital de Bellvitge formen part d’una xarxa de contenidors per a envasos ubicats a diversos municipis de tot Catalunya.

D’aquesta manera, a més de facilitar la circularitat de les llaunes i ampolles de plàstic de begudes, és a dir, que es tornin a convertir en nous envasos o productes després del reciclatge, també es podrà contribuir amb causes socials de caràcter divers.

Així funcionen les màquines RECICLOS

Per fer ús d’aquestes màquines, els pacients, familiars o treballadors que visitin l’hospital només s’han de descarregar l’app gratuïta RECICLOS, dipositar-hi totes les llaunes i ampolles de plàstic de begudes i, en acabar, escanejar el QR que mostrarà la màquina .

En fer-ho, aconseguiran punts, anomenats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses disponibles, com és, en el cas de l’Hospital de Bellvitge, ajudar diverses causes socials.