Els infants i les famílies acollidores amb l'alcaldessa i integrants del consistori
Els infants i les famílies acollidores amb l'alcaldessa i integrants del consistori

El jardí de la Biblioteca Josep Soler Vidal va acollir, ahir a la tarda, la tradicional recepció de benvinguda que fa l’Ajuntament als nens i nenes sahrauís i a les famílies acollidores que formen part del projecte solidari “Vacances en pau”.

Teslem Sidahmed, Yusef Embairik, Jalil Alal, Omar Yehdih i Chejmami Alien, procedents dels campaments de refugiats de Tindouf, al desert del Sàhara, són els cinc infants, els dos primers ja van estar l’any passat, que passaran dos mesos amb famílies de Gavà, gràcies al projecte Vacances en Pau”.

Esther Manà, representant d’ACAPS, l’entitat que s’encarrega de l’organització del projecte a la ciutat, i integrant d’una de les famílies acollidores va agrair a l’Ajuntament “l’ajuda que ens dóna perquè sense vosaltres no seria possible portar els nens a Gavà”, i va encoratjar tothom “que us vagi molt bé l’estiu, que gaudiu d’aquesta experiència”. Esther Manà també va tenir paraules d’agraïment cap a les persones que durant tants anys han fet possible el projecte “Vacances en Pau” a la ciutat com és el cas de Margarita Roca qui durant molts anys va ser la presidenta d’aquesta entitat.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va començar agraint a les famílies “la solidaritat i la col·laboració en un projecte que va més enllà de ser una experiència única”. L’alcaldessa els va desitjar “que visquin unes vacances en pau, que sigui una molt bona experiència” i va animar tothom a que “l’ajut al poble sahrauí vagi més enllà de participar en un projecte puntual com el de “vacances en pau”. Per a Raquel Sánchez “és molt important no perdre aquests vincles amb el pobla sahrauí i aquesta responsabilitat de cooperació i de solidaritat que tenim” i va finalitzar dient als representants d’ACAPS “gràcies per recollir aquest testimoni, seguirem treballant plegats amb aquest projecte pel qual sempre hem apostat”.

Els cinc infants que passen l’estiu a Gavà durant el juliol tenen l’oportunitat de participar de les activitats d ela ciutat i en els casals d’estiu així com passar les pertinents revisions mèdiques. A l’agost podran marxar de vacances amb les seves famílies d’acollida, sempre que no surtin del país.