Benvinguda als nadons gavanencs nascuts al 2022
Benvinguda als nadons gavanencs nascuts al 2022

La plaça de la Tretze Roses ha estat l’espai triat enguany per l’ajuntament per fer la tradicional plantada d’arbres del Benvingut nadó, una festa que aquest 2023 ha celebrat la desena edició, amb 120 exemplars arrelats, i ha servit per celebrar l’arribada al món dels infants nascuts a Gavà durant el 2022. En aquesta ocasió hi havia inscrits prop de 200 petits, els quals, acompanyats de les seves famílies, van ajudar a plantar un dels 12 arbres, un per cada mes de l’any, penjar-hi un desig i fer-se la fotografia de record amb l’exemplar corresponent amb la seva data de naixement.

Aquesta temporada les espècies triades van ser cirerers sakura, un dels arbres més bonics, que sol assolir els 8 metres d’alçada i amb una floració rosa que s’usa sovint com a element ornamental. Segons la floració de la cultura, els japonesos determinen el moment de sembrar l’arròs i, per tant, s’associa entre els habitants amb benestar i fertilitat. L’alcaldessa Gemma Badia, que va participar de la festa, va destacar “la bellesa i simbolisme d’aquests arbres” i també el fet que “necessiten poca aigua, la qual cosa en temps de sequera com l’actual és important”.

Gemma Badia va qualificat l’acte d’ “entranyable, perquè plantant aquests arbres volem simbolitzar el lligam dels petits amb la ciutat i desitjar que, plegats, arrelin i creixin forts. A més, que coincideixi amb els Dia de la Mare és encara més maco per poder, no només fer-los un homenatge a elles, sinó també destacar l’important paper que tenen les àvies”.

Durant la festa, que va estar amenitzada pel divertit i esbojarrat pallasso, Pep Callau, es va habilitar un photocall i un espai on, els qui en anys anteriors havien plantat el seu arbre, pugessin deixar-hi missatges.