Presentació d'una nova edició de la Guia al Baix al restaurant Catalina de Gavà
Presentació d'una nova edició de la Guia Estiu al Baix al restaurant Catalina de Gavà

El restaurant Catalina va acollir, un any més, la presentació del número especial d’estiu de la publicació comarcal El Llobregat, Estiu al Baix 2022, una proposta digital gratuïta, que es pot descarregar online a la vanguardia.com i és accessible des del mòbil per tal que sigui fàcilment consultable.

La publicació mostra el potencial turístic de la comarca i concreta els atractius culturals i patrimonials de les diferents poblacions, l’oferta en restauració i vida nocturna, els atractius naturals amb la platja, el Garraf i el Parc Agrari, propostes d’escapades familiars i activitats culturals. Així ho explicava Joan Carles Valero, coeditor del Llobregat i impulsor de la guia. “Presentem una guia complerta de tot el que es pot fer a la comarca del Baix Llobregat de gastronomia, visites turístiques en família, de natura, sobretot molta natura. És un producte que serveix no solament pels que vivim al Baix Llobregat sinó també a la resta de catalans que desconeixen molts dels encants que tenim aquí a la comarca”.

Una dotzena de periodistes han elaborat la guia i han entrevistat un centenar de personalitats entre alcaldes i alcaldesses, xefs, escriptors i personatges molt coneguts a la comarca. A més catorze xefs ofereixen receptes elaborades amb productes de proximitat del Parc Agrari.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, una de les entrevistades a la publicació, va assegurar que és rellevant que es posi en valor tot aquest potencial que tenim no només turístic sinó històric, artístic, de patrimoni, del Parc Agrari, natural, con una platja como la de Gavà, de les millors de l’àrea metropolitana, hi ha molta oferta”. L’alcaldessa va aprofitar la presentació per posar de relleu algunes de les problemàtiques de la zona com la regressió de les platges i “posar en valor l’equilibri que hi ha dintre de la comarca, un equilibri que no volem perdre sobre tot en temes de Parc Agrari i de protecció del medi natural. No és una dicotomia, no hem d’entrar en aquesta divisió”. Per a Badia “El Parc Agrari ha d’estar, s’ha de cuidar, s’ha de preservar, s’ha de mantenir, s’ha de potenciar i s’ha d’assegurar que hi hagi un relleu generacional, per això és necessaria la creació del hub agroalimentari. I la protecció no ha de passar en absolut pel detriment del Parc Agrari, destaca l’alcaldessa ” de moment el que s’ha de fer es que el que estigui protegit es mantingui que és el que no passa”. Badia va anunciar que en uns dies hi haurà una reunió amb la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, Teresa Jordà, on es tractaran aquest i altres temes importants.

A la presentació de la guia Estiu al Baix 2022 van assistir també la consellera de Turisme del Baix Llobregat, Gemma Rodríguez, el tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Gavà, Jordi Tort i personalitat reconegudes del món social, cultural i polític de la comarca.