Bernat Picornell visita la Fira d’Espàrrecs

Bernat Picornell, senador per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), ha visitat aquest matí la Fira d’Espàrrecs de Gavà. Picornell ha estat rebut pel president i el vici-president de la Cooperativa Agrícola de Gavà, Josep Pañella i Salvador Barri respectivament, que li han guiat per la mostra agrícola i li han explicat com es confeccionen les paneres. Picornell també ha estat acompanyat de part de la plana major del partit a Gavà: Albert Massana, portaveu del grup d’ERC a l’Ajuntament de Gavà, i Andreu Pérez, regidor republicà.

És la primera vegada que Picornell visita la Fira d’Espàrrecs, una mostra molt lligada a un sector com l’agricultura que “segurament algú pot pensar que és la venta-focs però per nosaltres és molt important, de fet és un sector productiu molt important arreu del país i tant és així que Esquerra ha assumit a la Generalitat de Catalunya la responsabilitat de portar el Departament d’Agricultura, per tant intentem sempre conèixer quina és la realitat dels pagesos, dels productors, etc, intentant tenir una visió transversal i general de la realitat dels sector per poder aportar les solucions que es necessiten”.

De la seva banda, Albert Massana ha posat de manifest que “necessitem respondre a la pagesia i donar-li el valor que té la seva aportació de productes de proximitat, segurs i de qualitat, i per tant cal assegurar les qüestions urbanístiques al parc Agrari i aconseguir que estiguin ben remunerats”.

Massana recorda que aquest recolzament és necessari atès que “la crisi de la pagesia és molt gran i s’està agreujant de tal manera que es pot dir que estem abocats a la ruïna total de la pagesia, així que tots els estaments públics i tota la societat els hem de recolzar, creiem que tots sortirem guanyant perquè recolzar la pagesia en el fons és apostar per la sostenibilitat del territori”.