residència artística
La Biblioteca Josep Soler Vidal acull una residència artística

La Biblioteca Josep Soler Vidal acull fins el proper 10 de maig una residència artística. El seu nom és “Línia Roja”, i l’artista que l’ha dissenyat i que se n’encarrega és Lara Martínez. La idea d’aquesta experiència és la de transmetre idees antifeixistes de manera sexi i divertida prenent com a referent les línies telefòniques eròtiques. D’aquesta manera, el projecte vol ser un arxiu sonor i gràfic que promogui pensaments no totalitaris amb humor i sensualitat.

Aquesta proposta ha estat la guanyadora de la Residència d’art digital i oralitat convocada per les biblioteques de Gavà i Tantàgora en el marc del programa BiblioLab. Maite Pinteño, directora de la Biblioteca Josep Soler Vidal, vol posar de manifest que aquest “és un projecte molt innovador perquè el tema de les residències a les biblioteques és molt original, de fet alguna residència sí que s’ha donat en alguna biblioteca en concret però sempre vinculada a la literatura més òbvia, és a dir, era la residència d’un escriptor, mentre que en aquest cas es tracta d’una residència artística que treballa un projecte que relaciona art digital i oralitat”.

Lara Martínez, de la seva banda, ha explicat que “Línia Roja” “és un projecte d’art digital i oralitat que vol transmetre no només idees antifeixistes sinó també feministes o marxistes, per exemple”. Martínez destaca que el referent de les línies telefòniques eròtiques és cabdal ja que “per això la residència es diu “Línia Roja”, perquè és una línia eròtica amb idees vermelles, antifeixistes”.

La bibliografia que l’artista ha triat es basarà en “textos crítics que quan es tradueixin de forma sexi quedaran per una banda amb un punt d’humor i d’altra banda hi haurà un punt de sensualitat”.

L’espai de la residència romandrà obert a visites concertades per part d’escoles i del públic en general.