Música, llibres, vídeos, pel·lícules, algunes de les ofertes virtuals de les bibioteques

La Diputació de Barcelona ha obert els serveis virtuals de la Xarxa de Biblioteques Municipals a tots els residents de Catalunya encara que no disposin de carnet de la biblioteca.  D’aquesta manera dona resposta a l’augment de demanda dels serveis virtuals bibliotecaris des de que van tancar el passat 13 de març.

La Xarxa de Biblioteques Municipals està formada per 227 biblioteques, entre elles les bibioteques de Gavà, Josep Soler Vidal i Marian Colomé i deu bibliobusos que donen servei al 98% del territori i amb un fons de més de 10 milions de documents. La XBM té més de 2,7 milions d’usuaris amb carnet.

A partir d’ara qualsevol ciutadà que ho sol·liciti a través del formulari corresponent (http://aladi.diba.cat/screens*cat/formulari3_cat.html) podrà fer ús dels serveis virtuals de les biblioteques, com el que ofereix la plataforma de préstec digital eBiblio, amb accés a llibres, pel·lícules i revistes, però també les bases de dades Naxos Music Library, amb un ampli repertori musical sobretot del gènere clàssic, l’In-edit TV, amb documentals musicals, així com els audiollibres o  l’hemeroteca de La Vanguardia, per destacar-ne alguns.

Precisament són aquest tipus de serveis virtuals els que més han crescut els darrers dies.

Com a conseqüència del tancament de totes les biblioteques públiques de Catalunya, des de la Diputació de Barcelona també s’ha decidit prorrogar tots els préstecs de documents vigents fins al 21 d’abril, ampliar el termini per recollir els documents reservats a 30 dies, i tancar totes les bústies de retorn de documents de les biblioteques per evitar desplaçaments innecessaris dels ciutadans.