Les Biblioteques de Gavà enceten aquest primer trimestre d’activitats amb una programació especial que posa el focus en la perspectiva de gènere i els feminismes. El cicle, que s’allargarà fins al març, ofereix xerrades, tallers i presentacions diverses per a públic adult, jove i familiar, tant des del vessant social com literari, i compta també amb hores del conte especials per als més petits. Així mateix, fins al 16 de febrer es podrà visitar l’exposició de la il·lustradora Sandra Uve sobre vint dones activistes mediambientals a la biblioteca Josep Soler Vidal En trobareu tota la informació als canals de difusió habituals de les biblioteques.

Ja fa uns anys que la Xarxa de Biblioteques Municipals treballa en línia amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Per aquest motiu, enguany les biblioteques de Gavà han apostat per organitzar cicles temàtics que permetin treballar els ODS amb més profunditat. Si aquest primer trimestre es dedica a la igualtat de gènere, els pròxims es dedicaran a l’educació de qualitat i a la reducció de les desigualtats, la justícia i la pau.

En consonància, la Biblioteca Josep Soler Vidal ha iniciat un procés de revisió i reorientació dels fons especials dedicats a la igualtat de gènere i els drets humans. Per ara, s’ha desdoblat l’espai de Feminismes per crear una nova secció de temàtica LGTBIQ+ amb la idea d’apropar-se a una concepció més transfeminista del terme que doni cabuda, també, a les publicacions sobre diversitat de gènere, sexual i afectiva. A més, s’han posat en marxa noves iniciatives a les xarxes socials com ara els bioflaixos feministes, petites píndoles setmanals que ens presenten la biografia i l’obra d’algunes de les activistes feministes més importants de la nostra societat.