El Bicibox permetrà estacionar patinets
El Bicibox permetrà estacionar patinets

Davant la proposta de regulació temporal de l’accés dels patinets i altres vehicles de mobilitat personal (VMP) al transport públic, aprovada per l’Autoritat del Transport Metropolità, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) permetrà que els patinets i la resta de VMP es puguin aparcar de manera segura als mòduls del Bicibox, el servei metropolità d’aparcament segur de bicicletes.

El nou el reglament del Bicibox també inclourà altres mesures com l’’eliminació de l’abonament e-Bicibox, que donarà pas al nou servei de bici pública metropolitana AMBici, que arribarà a 15 municipis i tindrà 2.600 bicicletes; la creació de nous abonaments de Bicibox i tarifes per a estacionaments de llarga durada i una nova versió de l’aplicació mòbil Bicibox, que esdevindrà el principal canal d’accés al servei.

El Bicibox, que es presta de manera gratuïta i té com a objectiu l’aparcament segur de bicicletes, és un servei que disposa actualment de 19.488 usuaris i 2.453 places. Funciona amb diferents formats: en mòduls al carrer (de 14 o 7 places), en aparcaments de gran capacitat a prop d’estacions de tren (per exemple, el model de Gavà), en estacions de metro, i en locals a peu de carrer, com és el cas del de Sant Joan Despí.

D’altra banda, l’AMB està impulsant la implantació de nous aparcaments Bicibox de gran capacitat a l’Hospitalet (Collblanc), el Prat (estació de Rodalies, Mas Blau i a dues estacions de metro L9) i Viladecans (estació de Rodalies). Aquests espais de gran capacitat se sumaran a la instal·lació de nous mòduls de 14 places.