La Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME) organitza aquest diumenge, 26 de febrer, una bicicletada a la platja. L’activitat la fan des de ja fa molts anys per celebrar els successius aniversaris de l’entitat, i de fet aquesta és només una de les moltes activitats que organitzen aquests dies amb motiu dels 60anys que compleix la UME.

La seva presidenta, Brugués Comas, ens ha explicat que la intenció és “sortir de la seu de l’entitat a les 9 del matí i tornar cap a la una del migdia. Baixarem per l’avinguda Bertran i Güell acompanyats per la Policia Local fins Can Torelló, ja que com que la previsió és d’uns 100 assistents som molts ciclistes i hem d’ocupar tant el carril bici com la calçada. Després ja agafem diversos camins agrícoles fins arribar a la platja, on farem un esmorzar popular. I finalment la tornada ja es fa tota sencera pel carril bici”.

El recorregut des del local de la UME fins a la platja “és d’uns 4 ó 5 quilòmetres d’anada i el mateix de tornada, i habitualment triguem una hora en fer la distància”. L’activitat està oberta a tothom, siguin o no siguin socis de la UME, però cal inscripció prèvia demanant-la a l’adreça de correu electrònic umesecretaria@gmail.com.

El mateix diumenge 25 de febrer 19 hi haurà una visita oberta al Castell d’Eramprunyà que es farà entre les 10:00 i les 13:00 hores, amb punt de trobada al mateix castell. En aquesta jornada, a més de la visita oberta, els Guies del Castell hi seran per resoldre dubtes i es realitzarà una petita visita guiada centrada en la consolidació del castell.