Casa de Aragón
Bicicletada popular de la Casa de Aragón

Prop d’una cinquantena de ciclistes han participat aquest matí en la bicicletada popular organitzada per la Casa de Aragón. Aquest esdeveniment es realitza tradicionalment en el marc de la Fira d’Espàrrecs, i de fet així estava programat enguany, però la pluja que va caure en el dia previst va obligar a la seva cancel·lació i finalment es va decidir fer-lo coincidint amb la Festa Major de Sant Pere.

Juan Ávila, que és el vice-president de la Casa de Aragón, ens ha aclarit que en realitat “no es tracta d’una competició sinó d’una passejada, es tracta de passar el matí i per tant poden participar tant majors com nens perquè anem fent aturades si és necessari per tal que ningú tingui cap problema”.

El tinent d’alcalde de Nova Governança i Economia, Jordi Tort, ha estat l’encarregat de donar el tret de sortida (literalment) a la passejada a la plaça de Jaume Balmes. D’allà el passeig ha enfilat fins el tanatori i d’allà direcció Castelldefels fins el Passeig Marítim. Després de tornada s’aturen al Centre Cívic Gavà Mar, on tots els participants reben un esmorzar, i després de pujada per l’avinguda del Mar fins a la seu de la Casa de Aragón. En total uns 22 quilòmetres que es triguen en fer unes tres hores aproximadament.

Ávila admet que “tot i que la pluja ens ha obligat a moure la bicicletada a la Festa Major, la veritat és que funciona millor durant la Fira d’Espàrrecs, però en qualsevol cas la idea és col·laborar en els actes que organitza la ciutat ja sigui la Fira d’Espàrrecs o la Festa Major”.