AMBici

Després d’implantar-se amb èxit a altres municipis de la comarca, l’AMBici ha arribat a Gavà. Es tracta d’un servei de bicicletes elèctriques compartides que ha posat en marxa l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’objectiu és oferir una alternativa sostenible a la mobilitat, tant a dins de la ciutat com entre localitats properes. L’AMBici ja es va estrenar al gener en altres municipis del Baix Llobregat i actualment el trobem disponible a les poblacions veïnes de Viladecans i Castelldefels. D’aquesta manera, aquest servei afavoreix no només la mobilitat arreu de la ciutat, sinó també de la comarca.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha comprovat la facilitat d’ús de l’AMBici, i ha assegurat que “com sempre, tot el que sigui sostenibilitat i poder conservar el transport que no sigui contaminant, molt millor”.

A hores d’ara, a Gavà trobem nou estacions d’AMBici. Set estan situades al nucli urbà: al costat de l’estació de Renfe, al passeig de Joan Maragall, a la Rambla, a la plaça de Catalunya, al costat de l’Ajuntament, a l’Institut El Calamot i al barri de Can Tries; mentre que, ben aviat, s’instal·larà una altra a la C-245, a l’altura del carrer de les Colomeres. I, finalment, trobem altres dues estacions al barri de Gavà Mar, a l’avinguda del Mar i al costat del monument de la Vela.

Segons Badia, “això facilitarà molt el fet que ens podem moure per la ciutat sense haver d’agafar el vehicle, i és un pas més per la sostenibilitat i la mobilitat amb una mica de responsabilitat. El fet de tenir punts de bicicletes a la platja, ens facilitarà aquest trànsit de persones, que no de cotxes a la zona, i això és molt satisfactori”.

Com funciona l’AMBici

•    El servei funciona durant 19 hores, des de les cinc del matí fins a les 12 de la nit, cada dia de l’any.
•    Per activar-lo, només cal registrar-se des del portal web www.ambici.cat o l’aplicació i escollir una de les tarifes disponibles.
•    Aquest 2023, l’AMB ofereix un abonament promocional de 25 euros l’any, que inclou els primers 30 minuts de cada lloguer. A partir d’aquesta primera mitja hora, es paga 0,50 € per cada 30 minuts addicionals, fins a un màxim de 2 hores.
•    Si la persona usuària vol una targeta AMBici, haurà de pagar 6 euros addicionals però, en canvi, l’ús des de l’aplicació és gratuït.
•    A partir del 2024, la subscripció AMBici costarà 40 €/any.