El barri d’Ausiàs March ha celebrat enmig d’un gran ambient el seu 52è aniversari amb una programació d’actes preparada per l’Associació Veïnal i Cultural Ausiàs March. Damián Muñoz, membre de la junta directiva de l’entitat veïnal explicava que “el barri sol celebrar dues festes al llarg de l’any, aquesta i la que coincideix amb Sant Joan, i ens agrada mantenir viva aquesta tradició que rau de principis dels anys 70”.

La festa va comptar amb una xocolatada i les actuacions de ball de la Casa de Andalucía i la Asociación Cultural Andaluza, tot i que el momento més esperat va ser la paella popular que va cuinar la Casa de València i que van poder assaborir prop d’un centenar de persones.

Segons Damián Muñoz la celebració també serveix per evidenciar que “la convivència al barri que s’ha anat construint gracies a aquests petits esdeveniments i a la lluita per fer escoltar les reivindicacions de millora”.

El barri d’Ausiàs March té uns trets peculiars ja que “pot donar la sensació d’estar tancat en sí mateix i aïllat ja que els seus centres neuràlgics són tres parcs interiors públics on sempre ha tingut lloc molta vida social, sobretot la dels infants que tant fa 52 anys com ara juguen aquí de manera molt lliure”. També val a dir que, quan es va crear fa 52 anys, “estava molt allunyat del centre, a la perifèria, i ara ja comença a ser més cèntric ja que hi ha altres barris creixent, sobretot per l’oest. Ara ja tenim tots els serveis més a prop, però en aquells temps el barri tenia els seus problemes degut a la seva condició de perifèric”.