Bon debut de Jana Castañera amb la selecció espanyola
Jana Castañera, al centre de la foto.

La gavanenca Jana Castañera ha debutat aquest dijous amb la selecció espanyola Junior d’handbol en un xoc amistós contra l’Argentina disputat al Pavelló La Salobreja de Jaén, un test abans de viatjar al Japó per a disputar el Campionat del Món 2019. Tot i que va ser el quadre blanc i blau qui va vèncer, la jugadora del Club Handbol Gavà va fer un gran paper i va rebre els elogis d’Imanol Álvarez

El matx

La selecció espanyola va sortir amb molta força al 40×20 de Jaén, prenent la davantera en el marcador per mitjà d’una June Loidi imparable: la lateral basca anotava quatre gols consecutius donant mostres de la seva qualitat en la primera línia (5:3). Respondria ràpidament la selecció argentina, liderada també per un dels seus pilars en la primera línia: Elke Karsten. Parcial de 0:3 (5:6) i torna a començar per a les Guerreres Júnior.

El flanc dret de l’atac espanyol va ser molt incisiu malgrat jugar amb destres, ja que tant Maddi Bengoetxea com sobretot Paula Arcos aconseguien trobar el buit en l’entramat defensiu. A l’altra costat, Micaela Casasola i Rocío Campigli mantenien a la seva selecció a una distància curta en l’electrònic. Les Guerreres Júnior estaven realitzant uns grans minuts a Jaén i bona prova d’això era l’avantatge de dos amb la qual s’arribava al tram final del primer acte (10:8).

Malgrat dominar durant bona part d’aquests primers 30 minuts i de les parades d’una inspirada Olaia Luzuriaga, Espanya no aconseguia anar-se per davant al descans: Manuela Pizzo tancava un parcial de 0:2 sobre la botzina i empatava la contesa (10.10).

l’Argentina despertaria en la represa i portaria el partit al seu terreny: defensa fèrria i contraatac per a desestabilitzar a les Guerreres Júnior i obrir bretxa en el marcador. Amb un parcial de 1:5 (11.15), el conjunt d’Eduardo Gallardo donava el primer cop sobre la taula, fet i fet definitiu. La jove esquerrana Malena Cavo feia mal a la defensa espanyola, i l’avantatge s’ampliava fins als cinc punts (14.19), alguna cosa que obligava a Imanol Álvarez a demanar temps mort.

La selecció espanyola no tiraria la tovallola tan ràpid, i amb els gols de Paula Arcos i Janna Sobrepera i les parades de Nicole Wiggins retallava distàncies en l’electrònic (17.20), alguna cosa que no li agradava al seleccionador argentí. Després del temps mort de Gallardo, L’Arpa assestava el cop definitiu: parcial de 0:4 amb Antonela Mena com a màxima golejadora per a portar-se finalment el triomf (18.26). Un resultat que, no obstant això, no feia justícia al que es va veure en La Salobreja durant moltes fases del partit: l’Argentina va haver de suar i molt per a marxar-se de Jaén amb bones sensacions.

Bon debut de Jana Castañera amb la selecció espanyola