Bona participació al I Slam Poetry

La biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà va acollir divendres el I Slam Poetry, una activitat que neix de la combinació de poesia i interpretació. Es presentava en un format àgil i dinàmic i va ser conduït i dinamitzat per Pablo Owaki. Tant els poetes com el públic en van ser els protagonistes.

Així, es va fer una primera fase de micro obert, on tothom qui ho va voler va poder podrà pujar a l’escenari i, durant 3 minuts, va fer la seva interpretació lliure, ja sigui de poesia narrativa o hip-hop, etc.

Després d’un recés, es va donar el tret de sortida a la fase de competició on hi van prendre part vuit slammers habituals de l’escena nacional: Dani Orviz (guanyador del Poetry Slam Barcelona 2018), Dante Alarido (tres vegades guanyador del campionat nacional), Olza Olzeta, Isa García, Crisal Rodríguez, Domenikus, Laura García i Otto Wolski. Set persones del públic, voluntàries i triades a l’atzar, van ser les encarregades de fer de jurat i de puntuar cadascuna de les exhibicions.

Què es és el slam poetry?

L’slam és un torneig de poetes inspirat en la boxa. Es fa per rondes, i cada participant té tres minuts per llegir el seu poema. Els poetes no s’enfronten directament ni es responen com en una Batalla de Galls. Llegeixen la seva poesia i els qui reben les millors notes del públic, passen a la segona ronda.
Es tracta d’un format de recital que implica el públic i que se celebra a micròfon obert. El públic s’hi implica de dues formes. Primer formen el jurat. Segon, el micròfon obert fa que tots tinguin l’oportunitat de recitar.