Brone

Qualsevol plataforma és adient per promoure valors d’igualtat i de diversitat. El rap nés una més, i Brone L.C, que és de Viladecans, és la que ha utilitzat amb el seu videoclip “Diversitat”, que ha gravat amb usuaris del taller ocupacional Caviga. El mateix artista va explicar a les seves xarxes socials que aquesta cançó “és un projecte audiovisual destinat a donar una visibilitat social al col·lectiu de persones amb diversitat funcional, mostrant els valors del centre ocupacional Caviga”.

Brone L.C va assegurar tanmateix a les seves xarxes socials que “és hora de fixar-nos en les capacitats d’aquest col·lectiu en comptes d’en les seves dificultats, deixem de crear estereotips i prejudicis i aprofitem-nos de les diferències”.

El representant de Brone L.C, Daniel Cabeza, ens ha explicat que, de fet, “el videoclip el vam gravar ja fa dos anys, tot just abans del confinament per la pandèmia. Brone L.C treballava a Caviga, va preparar la cançó, i la va proposar a la fundació, que li va semblar perfecta per representar-la”.

No és casual aquesta implicació del raper en qüestions socials ja que ell “té estudis d’integració social, i amb aquesta cançó va voler donar exemple als demés transmetent el missatge de que no podem jutjar a la gent”. El rap, en aquest sentit, és un embolcall perfecte per enviar aquesta mena de missatges ja que “és un gènere que tradicionalment ha sigut molt reivindicatiu”.

Brone L.C porta “molts anys cantant i composant les seves cançons, fins i tot li van proposar escriure per altres artistes, però ell no ho va veure clar i va preferir treure les seves pròpies cançons”. L’estil de Brone L.c és “música urbana orientada  per tal que arribi a tot el món”.

El proper mes de febrer Brone L.C traurà un single anomenat “La primera vez”, una cançó que Brone L.C “va presentar al concurs Talento Xperience del Centre Comercial Sant Boi, on va quedar quart i, tot i que no va guanyar cap dels premis del concurs, arran de la seva participació després el van trucar per tal de tornar a actuar allà però ja de manera remunerada”.

A més d’aquest projecte immediat, Brone L.C treu avui mateix, 18 de gener, un nou single anomenat “Si aquí estás” que “s’enviarà a Vodafone Yu Music Talent, tot i que vull deixar clar que encara no ens han seleccionat ni molt menys”.