La Buena Estrella
Portada del single "Se nos escapa de las manos".

El grup gavanenc La Buena Estrella acaba de llençar el seu nou videoclip, “Se nos escapa de las manos”. La cançó ja la tenien composada des de feia temps i, tal i com ens explica el cantant i líder de la banda, Miki Fargas, “és un crit d’alerta sobre la posició de l’home al planeta Terra, si fos una emoticona seria la d’una bota i al costat la de la Terra, és a dir, una puntada de peu al planeta”. El grup vol posar de manifest que “estem malgastant el nostre temps i les nostres relacions, ens estem maltractant els uns als altres i no anem enlloc”.

Es tracta d’un missatge que “ara ens venia bé en el context del coronavirus, entre d’altres coses perquè no som un grup que expliqui històries concretes sinó que ens agrada, igual que als grups espanyols dels anys 80 o anglosaxons como ara U2 o Simple Minds, escriure de manera molt oberta sense tancar els temes de manera concreta”. En aquest sentit, Miki destaca la línia “se nos escapa de las manos cuando dejamos de escucharnos” per subratllar que “en realitat el que ha passat també és una deixadesa de tots nosaltres a nivell polític i a nivell mundial, tots som una mica culpables del que ha succeït”.

“Se nos escapa de las manos” també es pot llegir, dins del context de la pandèmia del coronavirus, com “la cara oposada del “Resistiré” del Duo Dinámico, el missatge final no és precisament el més positiu, tampoc és negatiu del tot però sí una mica descoratjador en el sentit de que tothom s’omple la boca dient el que hem après però avui dia estem veient que no, que tornarem al mateix d’abans o a un estat pitjor encara”.

El videoclip, per cert, està protagonitzat pel pati del mateix habitatge de Miki, que ja era la portada del single amb “una òptica i una perspectiva molt claustrofòbica on només es veu el tros de cel que jo puc veure des del meu pati, és l’únic aire fresc que puc respirar des d’aquí, i vaig pensar que pel videoclip seria bonic donar-li vida a aquesta portada”. La inspiració a l’hora de donar aquest pas d’imatges estàtica a imatge en moviment li va venir a Miki “a partir de la música dels anys 80 i 90, que va ser un període molt creatiu a nivell de totes les arts, i de fet hi ha un homenatge al videoclip dels Rolling Stones “Love is Strong”, dirigit per David Fincher, i on els membres del grup són gegants caminant per una ciutat”.

En la producció del videoclip Miki ha tirat d’artistes que creen vídeos i fotografies lliures de drets d’autor, el que té una vessant positiva i una negativa atès que “d’una banda ets lliure d’usar aquest material com vulguis, però de l’altra banda és previsible que molts altres grups musicals també les utilitzin”. També hi ha “homenatges a elements que ens han acompanyat al llarg d’aquests mesos de confinament como ara els cafès o els videojocs”.

Tot i que el videoclip es va estrenar ahir, 1 de juny, de fet el llançament va tenir lloc el passar 14 de maig. Val a dir que Miki Fargas és també el líder del grup musical Please, banda tribut oficial d’U2 a Espanya.