Albert Massana, portaveu del Grup Municipal d'ERC
Albert Massana, portaveu del Grup Municipal d'ERC

Els nostres equipaments esportius, socials i culturals han estat tancats durant la pandèmia. Tots tancats. Però, calia tancar tant severament els culturals, com els museus, fundacions, sales d’exposició, filmoteques, centres cívics, casals de barri, biblioteques, escoles de música? I els espais matern-infantils, casals infantils, ludoteques, espais joves, centres esportius i casals de la gent gran ? Entenc perfectament les mesures que s’han pres, però crec que hi ha equipaments que hauríem de mantenir oberts en una propera crisi sanitària. Espais adients per l’acollida de visitants i recorreguts en sentit únic per facilitar les visites segures i de qualitat són raons per mantenir els espais culturals oberts, i també per haver-los reobert fa dies.

Falta més interès de l’Ajuntament en la recuperació de l’activitat cultural i social i donar-li més prioritat.

Mentre a Barcelona i altres ciutats la setmana passada obrien museus, a Gavà hem anat un pas enrere. Tal vegada el govern local considera la cultura o l’associacionisme veïnal no essencial? Per què tanta dèria en obrir equipaments esportius, i mantenir tancats equipaments culturals o centres d’entitats veïnals?. La cultura és i ha de ser la base de la societat. Una societat inculta és una societat mesella. És així com ens volen? Fa por el lliurepensament i l’esperit crític? Només una societat culta pot ser lliure. I el mateix val per l’associacionsime veïnal. Només una societat amb fortes xarxes associatives socials és forta.

Mentre la política segueixi sent de baixa volada, de pa i circ, no hi haurà solucions, només quan s’entengui el valor de l’ inversió cultural per poder millorar el futur de la nostre societat, llavors anirem pel bon camí.