calçotada castellera

Els Castellers de Gavà organitzen una calçotada castellera el proper dissabte, 1 d’abril al parc de la Torre Lluc. La jornada començarà a les 11:30 hores amb un taller casteller, i a partir de les 13:00 hores es faria la calçotada. Finalment, de 16:00 a 18:00 tenen previst fer sobretaula amb acompanyament musical.

Segons ens ha explicat el president de l’entitat, Miquel Comas, aquesta iniciativa és “una activitat extra castellera de les tres o quatre que organitzem al llarg de l’any, per exemple d’aquí a juliol segurament organitzarem una sardinada”.

L’objectiu d’aquesta calçotada, com la de la resta d’activitats extra castelleres que organitzen, és “donar visibilitat a la nostra entitat i que la gent s’animi a fer castells. La pandèmia ens ha fet molt de mal, sobretot a les colles més petites, i necessitem gent per tal que vinguin a fer castells”. Segons Comas, “de moment la cosa no està anant tant bé com voldrien, però poc a poc va venint gent nova”.

Amb aquestes activitats, doncs, els castellers intenten que la gent vegi que “a banda de castells també fem moltes altres coses i que la idea és passar-ho bé en grup”.

És la primera vegada que els castellers organitzen una calçotada, i “degut a l’actual estat d’alerta per sequera, hem decidit no fer foc per fer els calçots i els hem demanat a un pagès de Gavà que ens els farà. Està tot molt sec i és perillós fer foc en aquestes condicions”. Per tant, “l’únic que cuinarem serà la cansalada i la botifarra”.

El preu del tiquet, que és de 13 euros, inclou “12 calçots, la salsa, una botifarra, cansalada, una beguda, pa  una peça de fruita de postres”. Els tiquets es poden adquirir anticipadament trucant al 666 019 520 o al rocòdrom de la Nova Piscina Municipal els divendres de 19:30 a 22:00 hores. Compte perquè la venda anticipada acaba el 30 de març i, si s’opta per adquirir el tiquet el mateix 1 d’abril, el preu puja a 17 euros.