Calor asfixiant als Jutjats de Gavà
A causa d’aquesta avaria en l’aire condicionat s’han registrat temperatures que superaven els 30 graus a causa.

El secretari de Relacions amb l’Administració de Justícia de la Generalitat, Joan Abad, ha assegurat que “l’avaria en el sistema de climatització dels Jutjats de Gavà, els treballadors dels quals van amenaçar amb paralitzar l’activitat, se solucionarà la setmana vinent”.

Abad així ho ha garantit durant una roda de premsa, en la qual ha detallat que les reparacions de l’aire condicionat van començar fa dos divendres i conclouran la setmana que ve, malgrat que han adoptat altres mesures provisionals per a pal·liar les altes temperatures, com a ventiladors i aires portàtils.

Davant aquesta situació, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va alertar al Departament el passat 27 de juny que els jutjats de Gavà estaven registrant temperatures que superaven els 30 graus a causa d’una avaria en la climatització.

El sindicat CCOO i les associacions de jutges i fiscals CSIF i STAJ també van denunciar les temperatures “insuportables” i van asseverar que el personal tant de Gavà com dels jutjats de Sabadell (Barcelona) havien arribat a treballar a 38 graus centígrads, la qual cosa estava afectant la seva “salut”.

“Per aquestes incidències lamentables, hem pres totes les mesures pal·liatives correctores pactades amb els sindicats, fins i tot de reduccions d’horari laboral“, ha assenyalat.