Caminada a Montserrat 2019
La caminada d'aquest any es farà els dies 4 i 5 de maig.

Desenes de persones se sumaran, un any més, a la pujada a peu a Montserrat des de a Gavà que organitza la Colla de Caminants de Francesc Lasarte i que sortirà

dissabte 4 de maig, a les 18.00 hores, de la plaça de Jaume Balmes. El grup caminarà tota la nit fins a arribar, diumenge al matí, a Montserrat. La organització ofereix una furgoneta per portar les bosses i motxilles fins els punts de descans de Martorell, Collbató i Montserrat. El caminant tan sols haurà de carregar amb les pertinences més personals i la llanterna. La lot, igual que l’armilla reflectant és obligatòria per la seguretat del caminant. Una altra furgoneta traslladarà l’avituallament amb el sopar i l’esmorzar.

Les inscripcions acaben el dia 26 d’abril, i per fer formalitzar-la cal accedir al seu web . També es pot fer presencialment del 24 al 26 d’abril al Casal d’Entitats Sant Jordi de la Rambla. El preu és 20 euros i, si des de Montserrat es vol tornar en autocar, de 15 euros més.

El recorregut es feia antigament en la seva major part per carretera, però des de fa alguns anys la carretera la trepitgen poc perquè s’aprofita per anar per la remodelada llera del riu, un pas sobre terra i amb vegetació que resulta més agradable i còmoda.

Segons la organització, “l’itinerari de 50 quilòmetres és prou pla fins a Martorell, punt on comença el desnivell fort. És per aquesta raó que hi haurà l’acompanyament de cotxes per oferir auxili i suport, si alguna persona el requereix”.