Albert Massana, portaveu del grup municipal d'ERC
Albert Massana, portaveu del grup municipal d'ERC

Hem tingut un curs intens. Mesos de mocions, interpel·lacions i preguntes fiscalitzant el govern local i fent propostes per a la ciutat i recollint les demandes ciutadanes. Hem parlat i escoltat la gent. Camins separats, destí compartit: fa anys vam pactar amb el PSC pel bé de Gavà. I veiem èxits, com el punt verd, la millora del servei de bus, o la barrera anticontaminació als Canyars…
Però van sorgir entrebancs. La posició davant del referèndum de l’1-O fou determinant. El PSC va escollir el 155 i va pactar el pressupost amb Ciudadanos, acte de deslleialtat a la ciutadania que volia votar pacíficament. I l’existència de presos polítics i exiliats dificulta reprendre la confiança.
Se’ns gira feina. Eleccions municipals i europees, i la farsa judicial contra innocents. Cal commemorar l’1-O i, sobretot, vindicar l’esperit del 3-O. Cal treballar seriosament, sense gesticulacions ni cridòria, cap a la República. Cal aplegar forces, i ocupar esferes de poder: calen jutges demòcrates, una policia al servei del poble i del país i una nova economia lliure dels poders fàctics. Sense això, la República no serà possible. El camí serà llarg i costerut, però el que vam iniciar l’1-O no pot acabar altrament. Ja no hi ha retorn. I cal fer-lo junts, però no barrejats. El mantra de la unitat només convé a qui vol satisfer egos personals o mantenir càrrecs efímers i fràgils. No és la manera. Cadascú, des del seu àmbit, ha de sumar, sense renúncies. Camins separats, mateixa direcció i, si un ensopega, l’altre continua. Garantia d’èxit.
Descansem i recuperem forces. Les necessitarem per una tardor que s’endevina calenta.

Bones vacances a tothom !