Els monitors de la UME (Unió Muntanyenca Eramprunyà) organitzen el dissabte 18 de juny una gimcana infantil. Serà a partir de les 17:00 hores a la zona de pedres del Parc de la Torre Lluc, i hi haurà diverses proves així com un concurs de dibuix. Segons l’entitat, el que es pretén és que la gimcana “serveix d’espai per re-connectar amb els campaments, i que tant nous com antics participants puguin gaudir d’una estona de jocs i diversió molt semblant a com ens ho passarem durant els campaments”.
Brugués Comas, presidenta de la UME, ens ha explicat que “aquest any encara ens falten inscripcions en el grup dels més petits, de 6 a 12 anys, i volem fer una mica de presència al carrer per tal que la gent ens conegui i així poder fer difusió dels nostres Campaments”.
La UME torna a organitzar uns campaments sense cap mena de restricció com els que feien abans de la pandèmia. És la primera vegada que ho poden tornar a fer, ara que les mesures anti-covid han desaparegut de la nostra agenda.
La iniciativa d’aquests campaments “va sorgir dels mateixos monitors, que en tenien moltes ganes”, segons Comas. Els campaments es faran entre el 30 de juliol i el 6 d’agost a Sant Quirze de Besora, en un indret anomenat El Primer Racó gestionat per la Fundació Espai Natura i Joventut. Són unes instal·lacions “on disposem de piscina, cuina, lavabos i aigua calenta”, i la UME ja havia organitzat campaments aquí en altres ocasions: “Tornem perquè són unes instal·lacions molt adequades, hi ha un molt bon servei, i les excursions que hi ha a prop d’allà són molt interessants”.
Els preus dels campaments varien segons la modalitat escollida, si només es va al campament base, si es fa anada i tornada des del mateix campament base, o si es fa campament itinerant, i van des dels 165 fins el 235 euros. Cada modalitat té les seves limitacions d’edat, i en aquest sentit al campament base poden anar infants nascuts entre 2011 i 2015, al campament base fent anada i tornada els nascuts entre 2008 i 2010, i al campament itinerant només poden apuntar-s’hi els nascuts entre 2005 i 2007.
Dels tres grups d’edat en el que es divideixen els campaments, Comas destaca que, “tot i que tenim demanda en tots, a on veiem que ens costa omplir i encara hi ha places lliures en els grups de menys edat. Crec que potser hem perdut el costum de deixar als nens que vagin sols a causa de la Covid, i potser costarà molt. En aquests dos anys hem estat molt junts i fent molta convivència amb el nucli familiar, i potser deixar-los ara de cop i volta sis dies fora ens costa, crec que potser això pot ser un petit problema per a algunes famílies”.
L’objectiu de portar a terme aquests campaments són els habituals en una entitat com la UME: “La idea és compartir una experiència de diversos dies a la muntanya amb els infants, però evidentment també és una activitat que té relació directa amb tot el que fem al llarg de tot l’any. És veritat que fa dos anys que no podem fer sortides mensuals amb la secció infantil, però la intenció és reprendre-les aquest any, i el campament base pot ser un bon inici per tal que els infants tornin a agafar el costum de fer sortides a la muntanya els caps de setmana per conèixer el medi natural”.
Judit Martínez, monitora dels campaments, ha aportat una dada força interessant que diu molt de la tradició d’aquests campaments de la UME: “Això ha passat de generació en generació, i els que un dia varen ser nens en els campaments ara som monitors, de fet els monitors que estem engegant ara els campaments després de la Covid som tots nens que quan érem petits vam anar de campaments amb la UME”.
Per demanar informació sobre aquests campaments podeu escriure un correu electrònic a l’adreça casalscampamentsume@gmail.com.