Campanya contra el mosquit tigre del Consell Comarcal
La majoria dels punts de cria del mosquit es troben en propietats privades, en recipients amb aigua estancada

El Servei de Control de Mosquits del Consell Comarcal ha començat a  tractar una quarantena d’embornals a les zones de Can Tries, la plaça Blas Infante, plaça d’ Amadeu Vives i  el carrer  d’Andorra, a més, avui s’estan fent actuacions al casc urbà.

La majoria dels punts de cria del mosquit es troben en propietats privades, en recipients amb aigua estancada, per això és molt important mantenir cobertes les piscines mentre no s’utilitzen; canviar molt sovint l’aigua de les plantes que viuen en aigua, buidar i mantenir qualsevol recipient de l’exterior que pugui acumular aigua, com ara joguines, cendrers, galledes, plats de sota els testos, safareigs, pneumàtics, ornaments de jardí, etc i canviar molt sovint l’aigua dels plats dels animals domèstics.

El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada l’estiu de 2004. Se’l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes. El mosquit adult fa entre 2 mm i 10 mm.

Els ous i les larves viuen en petites basses d’aigua estancada, en àrees exteriors properes a la presència humana. Per això, la mesura més eficaç per evitar-ne la proliferació és eliminar els llocs amb aigua on creixen.