Campanya de control de cens de gossos i de defecacions a la via pública
Agents de la Policia comproven que el gos té posat el xip obligatori

L’Ajuntament de Gavà ha iniciat aquest mes una campanya, que s’allargarà fins a mitjans de novembre, de verificació de la identificació dels gossos i de compliment de l’ordenança de tinença d’animals,  posant especialment l’accent en el control dels excrements a la via pública.

La campanya, segons explica el caporal Andrés Cano “consisteix en revisar l’empadronament dels gossos i evitar els comportaments incívics dels propietaris que no recullen els excrements o no porten lligats a la via pública als animals”.

Els agents de la Policia Municipal comproven, amb un lector de microxip, si l’animal de companyia que els seus propietaris o posseïdors passegen per la via pública està identificat i censat. En tots els casos s’informa de l’obligació de fer-ho i se’ls dona un termini de 10 dies per registrar l’animal al cens municipal d’animals de companyia.

La implantació del microxip és obligatòria i la realitza un veterinari a qualsevol clínica o centre veterinari. El microxip portarà el codi d’identificació, i això permetrà recuperar l’animal amb més facilitat en cas de pèrdua o de robatori.

El microxip també serveix com a registre dels gossos considerats potencialment perillosos, bé per raça, per ensinistrament, per episodis d’atac o per característiques morfològiques.

La comprovació del cens l’han fan agents amb l’uniforme reglamentari mentre que agents de paisà són els encarregats de comprovar que es compleix l’ordenança quant a la recollida dels excrements dels gossos i altres aspectes,  com portar el gos lligat i amb morrió en el cas dels considerats potencialment perillosos. Segons el caporal Andrés Cano “es produeixen moltes conductes incíviques per part dels propietaris de gossos i hem de procedir a la denúncia que, en el cas de no recollir excrements, puja a 750 euros”.

Durant els dies de campanya els agents han detectat com a punts negres de presència d’excrements i on més multes s’han posat:  el carrer d’Elisenda Montcada, el carrer del General Moragues  i les places Blas Infanta, Joan Miró i de la Mineria