Campanya de controls dels sistemes de seguretat

Fins al 19 de gener, el Servei Català de Trànsit (SCT) coordina amb Mossos d’Esquadra i Policies Locals una campanya policial preventiva d’ús de sistemes de seguretat passiva.

Aquesta estratègia operativa per controlar l’ús de cinturó (tant per part del conductor com de l’acompanyant i dels ocupants dels seients posteriors), del casc i dels sistemes de retenció infantil (SRI) a les carreteres i carrers de Catalunya pretén reduir les víctimes d’accidents de trànsit i recordar la importància d’emprar aquests dispositius i de fer-ho correctament.

Els resultats de les anteriors campanyes policials de seguretat passiva palesen la importància de donar continuïtat a aquestes accions preventives.

En les dues campanyes de l’any passat de controls intensius d’ús dels dispositius de seguretat passiva (del 7 al 13 de gener i del 30 de setembre al 6 d’octubre), els Mossos d’Esquadra i Policies Locals van imposar un total de 2.916 denúncies, de les quals el 90% correspon al cinturó de seguretat (2.638 sancions).

Aquesta esdevé la primera de les dinou campanyes preventives i integrals de les policies de Trànsit de Catalunya que l’SCT coordinarà aquest 2020.

Enguany, s’hi han agregat dues campanyes de control dirigides als conductors de vehicles de mobilitat personal (VMP), que efectuaran les policies locals, vigilants i guàrdies municipals.

La incorporació d’aquestes dues campanyes rau en l’increment d’ús d’aquest mode de transport els darrers anys a la majoria de municipis i ciutats del territori.