Donació de sang a Gavà aquest dimarts i dimecress
Els Bombers t'acompanyen a donar sang 2021

Els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits organitzen la campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’, que es farà durant tot el mes de març per aconseguir el màxim nombre de donacions abans de Setmana Santa.

Aquesta edició compta amb 50 parcs de bombers que difonen més de seixanta campanyes en 44 municipis. Tots els esforços, per assolir un mateix objectiu: sumar més de 5.000 donacions de sang en les setmanes prèvies a Setmana Santa, quan la donació de sang baixa al voltant del 25%.

A Gavà s’habilitarà una carpa a Plaça Jaume Balmes, de 10 a 14 i de 17 a 21 hores.

Un format adaptat a la COVID

S’ha creat un portal especial des d’on es pot reservar hora per participar-hi.

Donat que no es poden fer les habituals exhibicions i activitats dinamitzades per bombers a peu de carrer, els donants es podran fer una fotografia amb una figura de bomber a mida real.

La iniciativa va ser engegada fa sis anys pel col·lectiu Bombers amb cor.

Dona sang i col·labora en la recerca del càncer infantil

L’edició d’enguany comptarà amb altre component solidari a més de la donació de sang. Tots els donants rebran com a reconeixement al seu altruisme una Polsera Candela i contribuiran, d’aquesta manera, a la recerca del càncer infantil a l’Hospital Sant Joan de Déu o l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron.

Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.