Campanya de voluntariat per combatre la soledat no desitjada de la gent gran
Campanya de voluntariat per combatre la soledat no desitjada de la gent gran

Amb el lema #GransLovers, la Diputació de Barcelona i la Creu Roja impulsen per setè any la campanya de captació de voluntariat amb gent gran amb l’objectiu de fer front a la soledat no desitjada d’aquest col·lectiu, una situació que s’ha vist especialment agreujada pel context de pandèmia. La campanya pretén sensibilitzar la ciutadania sobre la importància dels programes dedicats a la gent gran i animar més persones a unir-se a l’equip de voluntaris i voluntàries que els fan possibles.

Al llarg d’aquest any, 727 persones voluntàries de la Creu Roja han atès 5.127 persones grans a tota la demarcació de Barcelona, especialment per millorar la seva independència i autonomia personal, factors que incideixen en l’aïllament físic i social. També s’ha promogut incrementar i reforçar la seva xarxa social a través d’activitats individuals, com els acompanyaments, i a través d’activitats grupals.

Amb aquest objectiu se’ls han apropat les noves tecnologies per adaptar l’acció presencial a distància i facilitar també les gestions administratives, com l’accés a La Meva Salut, banca o compra en línia. A més, s’han organitzat propostes grupals en grups bombolla per respondre a la demanda de les persones que volien fer activitats presencials.

La campanya es durà a terme fins el 12 de desembre i es pot seguir a través de Twitter, Facebook i Instagram amb l’etiqueta #GransLovers. En aquestes xarxes també s’emet l’espot de la campanya, que reflecteix com d’important és el paper del voluntariat a l’hora de lluitar contra la solitud de la gent gran.