sang
Un donant de sang, aquest matí a la carpa de Gavà

El Banc de Sang i Teixits desenvolupa avui a Gavà una de les seves habituals campanyes de recollida de sang. Aquest matí s’ha portat a terme en una carpa instal·lada a la plaça de Jaume Balmes però, davant de la previsió de pluja, aquesta tarda es trasllada a la Biblioteca Josep Soler Vidal. L’horari en què es poden fer aquestes donacions serà de 17:00 a 20:00 hores.

Silvia Arcos, tècnica de promoció del Banc de Sang i Teixits i coordinadora de les campanyes de donació al Baix Llobregat i al Garraf, ens ha explicat que aquest estiu “hem patit una mica perquè se’ns han espatllat algunes unitats mòbils i hem hagut de buscar urgentment centres fixes. Els ajuntaments, en aquest sentit, han col·laborat moltíssim, i de fet avui mateix hem parlat amb l’ajuntament d’aquí de Gavà i ens han buscat una alternativa per aquesta tarda, ja que està plovent molt i a la carpa que tenim cau aigua. A la Biblioteca Josep Soler Vidal estarem millor”.

El Banc de Sang i Teixits valora molt positivament la resposta de la ciutadania de Gavà per participar en aquesta campanya: “L’agenda estava bastant plena, i de fet sempre que venim a Gavà funciona molt bé. Avui hem tingut la mala sort de que ha plogut molt, i a més la previsió durant tot el dia és de més pluja, així que esperem que aquesta tarda la gent vingui a la Biblioteca Josep Soler Vidal, que és a la mateixa plaça Balmes, i que puguem fer una bona campanya. La gent de Gavà col·labora moltíssim i estem molt contents”.

Tot i les dificultats, les reserves de sang aquest estiu “s’han pogut mantenir dins dels nivells d’estoc habituals gràcies a l’esforç de tothom, hem aconseguit salvar totes les campanyes i aquests estocs no han baixat tant com ho haurien fet si no haguéssim trobat aquestes solucions. És veritat que els nivells són justets, però no són inferiors als que teníem abans de començar l’estiu”.

Arcos es mostra molt agraïda a la ciutadania ja que, “per sort, la gent no s’ha relaxat durant aquest estiu, han continuat venint a donar sang, i les campanyes han anat molt bé”. L’estoc actual és d’unes 5.500 bosses, “i el normal i bo per nosaltres seria tenir entre 8.000 i 9.000, per tant seguim lluitant cada dia per tal que la gent segueixi donant sang”.