Campanya per impulsar el reciclatge de vidre als comerços

L’entitat Ecovidrio i l’Ajuntament de Gavà, posen en marxa una campanya especial centrada en el sector de la restauració i l’hostaler.

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, l’Ajuntament de Gavà i l’empresa PRESEC responsable de la recollida, posen en marxa una campanya per impulsar el reciclatge de vidre en el sector hostaler de la ciutat.

La   iniciativa,   comença   avui   amb   la   realització   d’entrevistes   als   establiments d’hostaleria de Gavà per conèixer de primera mà els seus hàbits i necessitats a l’hora de separar els residus que generen. L’objectiu és poder adequar els recursos existents per tal de donar un millor servei, per això, aquells establiments que ho sol·licitin rebran gratuïtament un cubell de reciclatge per als envasos de vidre. A més, els informadors de la campanya explicaran com separar correctament el vidre, és a dir, què va i què no hi va al contenidor verd.

Per facilitar el reciclatge de vidre al canal Horeca (Hoteleria, Restauració i Càtering), s’instal·laran contenidors VACRI, dotats amb una boca més ampla i un sistema d’elevació hidràulic, que permeten el reciclatge de grans quantitats de vidre com les generades pels hostalers. També es lliuraran bujols adaptats per facilitar el transport dels residus de vidre als contenidors.

La col·laboració d’Ecovidrio i l’Ajuntament de Gavà té com a principal objectiu aconseguir un increment de la taxa de reciclatge de vidre a la localitat. Per això és clau abordar el sector de l’hostaleria i la restauració, un dels eixos sobre els quals treballa intensament Ecovidrio, ja que en aquest sector s’hi consumeixen prop del 50% dels envasos de vidre d’un sol ús que es produeixen a tot l’Estat.

Beneficis del reciclatge de vidre

Tot el vidre que es diposita al contenidor verd es recicla al 100%. Es porta a una planta de tractament exclusiva per al vidre, on es processa i es converteix en pols de vidre que serveix per fabricar nous envasos. De fet, d’un envàs de vidre reciclat es pot tornar a fer un altre envàs exactament igual. El vidre es pot reciclar infinites vegades sense perdre les seves propietats.

Amb el reciclatge de vidre estalviem recursos naturals, reduïm la quantitat de deixalles que van als abocadors, reduïm les emissions de CO2 a l’atmosfera i estalviem energia.

A més de tenir cura del medi ambient, el reciclatge té nombrosos beneficis socials i econòmics, com per exemple, la generació de llocs de treball.

En aquest procés és clau la implicació de tota la ciutadania ja que cada petit gest compta. Per exemple, reciclant tres ampolles de vidre estalviem l’energia suficient com per carregar a diari la bateria d’un smartphone durant tot un any.

Dades de reciclatge de vidre a Gavà

En el 2017, els ciutadans de Gavà vam reciclar un total de 616.320 quilograms d’envasos de vidre. Tot i això, es calcula que hem produït al municipi més del doble d’aquesta xifra, cal millorar inexcusablement aquesta quantitat i en aquest sentit és l’objecte d’aquest treball.