Campanya per conscienciar als alumnes sobre l'emergència climàtica

Coincidint amb l’inici del nou curs escolar, la Diputació de Barcelona impulsa una campanya per conscienciar als alumnes sobre la importància d’actuar i mobilitzar-se per fer front a la crisi climàtica i frenar l’augment de temperatures. Aquest és el contingut de les agendes escolars que rebran la setmana que ve prop de 87.000 alumnes de Catalunya, majoritàriament de la província de Barcelona.

“L’agenda recull l’evidència científica i el coneixement acumulat fins ara que posa de manifest que les conseqüències de l’escalfament global ja s’estan donant”, expliquen des de la corporació en un comunicat. “A més, les agendes escolars són una invitació a reflexionar sobre les conductes de cadascú i a emprendre mesures per frenar la crisi climàtica, provocada per l’activitat humana”, apunten les mateixes fonts.

L’Agenda Escolar disposa de la web http://agendaescolar.diba.cat i presència a les xarxes socials, a Instagram amb l’usuari (@agendaescolardiba) i a Facebook (http://www.facebook.com/agendaescolar).

Es reprèn el dispositiu Tornem a l’escola

També coincidint amb l’inici d’aquest nou curs escolar, la corporació torna a posar a disposició dels ajuntaments i dels centres educatius el dispositiu Tornem a l’escola, per tal de garantir no només les escoles obertes i segures, sinó també escoles connectades amb tota la comunitat educativa i el seu entorn.

Aquest és un espai digital amb recursos informatius i com un canal de contacte amb els professionals de l’educació per resoldre dubtes relacionats amb l’obertura dels centres educatius i la gestió dels espais i les activitats en temps de pandèmia.

La secció del dispositiu amb un nombre de visites més alta, fins ara, ha estat la de documentació bàsica, amb un total de 2.599 visites. La segueixen la de manteniment, seguretat, neteja i desinfecció, amb 870 visites, la d’organització d’activitats extraescolars, amb 711, la d’absentisme i acompanyament a les famílies, amb 431 i finalment la d’ús d’espais municipals i comunitaris, amb 69 visites.