Ciutadans guanya les eleccions al Parlament a Gavà

Gavà en campanya

Els gavanencs i les gavanenques que exerceixin el seu dret a vot en les eleccions generals del proper 10 de novembre trobaran paperetes corresponents a les 16 candidatures que concorren en la província de Barcelona.

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) es presenta amb llistes tant al Congrés dels Diputats com al Senat. La cap de llista pel Congrés és Meritxell Batet, mentre que Manuel Cruz encapçala la llista pel Senat.

Esquerra Republicana de Catalunya-Sobiranistes (ERC-SOBIRANISTES) es presenta amb Gabriel Rufián i Mirella Cortés com a caps de llista respectivament al Congrés i al Senat. Josep Campmany, president de l’agrupació gavanenca d’ERC, va com a quart suplent en la llista del Congrés.

En Comú Podem-Guanyem el Canvi (ECP-GUANYEM EL CANVI) tenen llista a Barcelona tant al Congrés com al Senat. Jaume Asens és el número 1 de la primera, mentre que la segona està encapçalada per Rosa Lluch.

Inés Arrimadas encapçala la llista al Congrés de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (Cs), mentre que Martín Eusebio Barra ho fa a la llista pel Senat. El regidor gavanenc Francisco Gavilán, per cert, és el número 23 a la llista del Congrés de Cs.

Junts per Catalunya-Junts (JxCAT-JUNTS) tenen com a cap de llista al Congrés dels Diputats a Laura Borràs, i al Senat a Roger Español.

El Partit Popular/Partido Popular (PP) es presenta al Congrés per Barcelona amb una llista que encapçala Cayetana Álvarez de Toledo, mentre que pel Senat hi ha Manuel Buenaño. La regidora popular gavanenca Mónica Parés és la número 6 de la llista del Congrés, mentre que l’ex-regidor Josep Llobet figura en la posició 26 de la llista.

Per Un Món Més Just (PUM+J) es presenta amb Esteban Serra com a cap de llista al Senat i amb Marius Lucien Makon encapçalant la llista pel Senat.

Candidatura d’Unitat Popular-Per la Ruptura (CUP-PR) es presenten a Barcelona amb Mireia Vehí com a cap de llista pel Congrés, mentre que al Senat no presenten cap candidatura.

Iniciativa Feminista (I.Fem) es presenten al Congrés amb Nuria Castillo com a cap de llista, mentre que al Senat hi figura María Elva Tenorio.

Vox (VOX) també ha volgut presentar-se al Congrés per Barcelona i ho fa amb Ignacio Garriga com a número 1, mentre que en la seva llista pel Senat només hi ha Jordi Aguiló.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) es presenta al Congrés amb una llista que encapçala Enric Lloret, mentre que al Senat hi figura Quim Boix.

El Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA) es presenta tanmateix a la circumscripció de Barcelona amb dues candidatures, una pel Congrés dels Diputats i altra pel Senat. La del Congrés està encapçalada per David Martínez, mentre que a la llista pel Senat hi trobem a Alejandro Cuesta com a número 1.

El Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya (PCTC) presenta també llista al Congrés, encapçalada per Ferran Peris, i al Senat, on hi figura Eric Rodríguez.

Izquierda en Positivo (IZQP) té candidatura al Congrés, amb Toni García com a número 1, i al Senat, on hi figura Orlin Hernán Martillo.

Recortes Cero-Grupo Verde (RECORTES CERO-GV) es presenta a Barcelona amb llistes tant al Congrès, amb Nuria Suárez com a número 1, com a Senat, amb Octavio Piulats encapçalant-la.

Per últim, Más País (MÁS PAÍS) participa per primera vegada en unes eleccions generals i a la circumscripció de Barcelona es presenta amb candidatures al Congrés i al Senat. Pel Congrés porten com a cap de llista a Juan Antonio Geraldes, i pel Senat a Jennifer Salmerón.

Són, doncs, 16 les candidatures entre les que els gavanencs podran escollir en aquestes eleccions generals. A banda d’aquestes, proclamades en el Boletín Oficial del Estado (BOE) del 15 d’octubre passat, hi va haver tres candidatures més que es van presentar però que finalment no es van proclamar i que, per tant, no concorreran en aquests comicis. Són les candidatures de Família i Vida (PFiV), Escons en Blanc/Escaños en Blanco (EB), i UNIDOS Actuando por la Democracia (UNIDOS SI-ACPS-DEF).

Accediu aquí a totes les notícies de campanya.