Campanya per prevenir accidents dels ciclistes
Els ciclistes són un col•lectiu vulnerable

El Servei Català de Trànsit coordina amb les Policies Locals una nova campanya preventiva de conductes i factors de risc adreçada a ciclistes en vies urbanes fins al diumenge dia 14 de juliol.

Per segon any consecutiu la campanya que endega l’SCT se centra en aquest col•lectiu vulnerable com són les bicicletes. La campanya va dirigida tant als mateixos ciclistes com a la resta de vehicles que comparteixen l’espai viari amb ells: vianants, motoristes i la resta de conductors amb l’objectiu de mantenir una bona convivència.

Els ciclistes són un col•lectiu vulnerable, junt a motoristes i vianants, cosa que preocupa a l’SCT i als ajuntaments. L’ús de la bicicleta està en auge en el darrers anys, s’ha convertit un mitjà de transport idoni i ràpid per a les distàncies curtes, és de fàcil aparcament i no contamina.

L’ús de la bicicleta té molts avantatges, però, alhora, si no es compleixen les normes d’autoprotecció o de circulació, es converteix en el vehicle més indefens de l’espai viari.

Per exemple, a Catalunya el 2018, va haver-hi un total de 1371 víctimes en zona urbana, encara que la majoria dels accidents va derivar en ferides lleus, un ciclista va morir i 73 va patir ferides greus.