campanya per prevenir incendis als boscos metropolitans
campanya per prevenir incendis als boscos metropolitans

L’AMB ja ha posat en marxa la campanya de prevenció d’incendisals boscos metropolitans, que s’allargarà previsiblement fins a finals d’agost. El dispositiu consisteix en una vigilància activa sobre el territori amb la funció d’alertar precoçment d’una columna de fum i avisar els serveis corresponents per apagar el foc i evitar-ne la propagació.

El dispositiu està format per 13 torres de guaita, 1 equip de suport mòbil que patrullarà pels diferents camins del parc i una central de comunicacions situada a la seu dels serveis tècnics del Parc. Aquest dispositiu entra en funcionament els mesos de més risc, entre el juny i l’agost, els 7 dies a la setmana en horari de matí i tarda, amb un equip de 32 persones.

També s’ha iniciat una prova pilot per introduir ramats a Barcelona, seguint les actuacions de ramaderia ja consolidades a altres municipis metropolitans.

El dispositiu de prevenció abasta els 36 municipis metropolitans i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola és l’organisme que coordina aquest dispositiu, d’acord amb el Pla de vigilància d’incendis (PVI) de la Diputació de Barcelona.