Campanya per promocionar elsl calçots del Baix Llobregat
Del total de 3.500 ha de superfície del Parc Agrari del Baix Llobregat, 1.356 ha són d'horta i el calçot és un conreu que va augmentant d'importància cada any

El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat en col·laboració amb el Consell Comarcal i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, i dins del projecte Xarxa de Productes de la Terra amb el suport de la Diputació de Barcelona, impulsa una nova campanya per promocionar el calçot del Baix Llobregat i reforçar el vincle entre les persones que els produeixen i les que els consumeixen.

Sota el lema Els Calçots del Baix Llobregat. Frescos, locals i de temporada, el Parc Agrari torna a apostar per les vídeo càpsules amb 8 atractius vídeos per promocionar el calçot, un conreu que cada vegada està adquirint més importància al nostre territori, i a través dels quals es podrà fer el seguiment del conreu, més o menys en temps real, de la mà de dos pagesos diferents, en Ramón Figueras de Cal Figueres, del municipi del Papiol, i en Ricard Estapé de l’Hort de Proximitat de Gavà.

Del total de 3.500 ha de superfície del Parc Agrari del Baix Llobregat, 1.356 ha són d’horta i el calçot és un conreu que va augmentant d’importància cada any. La campanya passada, els pagesos i pageses que fan calçot no varen poder vendre el seu producte per l’impacte de la Covid-19 en la restauració i en les trobades socials, que és on se sol consumir, a més de patir els aiguats en algunes de les principals zones productores de calçot.

“Com es prepara el terreny per plantar-hi calçots?”, “Com es planten els calçots?”, “El calçat dels calçots: què és i per què es fa?”, “Com es Cullen els calçots?”, “Calçots KM 0”, “Com podem cuinar els calçots?” i “Què aporten els calçots a la dieta?” són els títols de les 7 vídeo càpsules que componen la campanya que s’inicia ara al mes de setembre i que finalitzarà, al mes de febrer, amb un vídeo resum de les 7 càpsules anteriors sota el títol “calçots del Baix Llobregat”.

La campanya de comercialització del calçot començarà a finals de gener o principi de febrer de l’any vinent, i amb aquesta campanya es pretén fer un seguiment del conreu per apropar a la ciutadania, el coneixement i les pràctiques de la pagesia.