Freestyle
Imatge del darrer campionat d'Inline Freestyle, que també es va disputar a Gavà (Foto: cortesia GFS)

Gavà serà la seu el proper diumenge del Campionat de Catalunya d’Inline Freestyle de patinatge. El campionat està organitzat pel Club Esportiu Gavà Freestyle (GFS) i la Federació Catalana de Patinatge (FCP) i, a banda dels gavanencs, hi prendran part tres equips més: el Gimnàstic de Tarragona, el Associació Esportiva RollerGrind de Barcelona, i el BCN Freestyle, també de la capital catalana.

Aleix Julià, president del GFS, ens ha explicat que la disciplina de patinatge d’Inline Freestyle “consisteix bàsicament en passar uns cons, situats en una línia, fent diferents figures tècniques”. Les competicions agafen tots els nivells d’edat, des d’aleví fins a sènior, i per part del club gavanenc hi prendran part 6 patinadores i 8 patinadors amb edats compreses entre els 15 i els 26 anys.

L’Inline Freestyle “té dues modalitats diferenciades: una és el Freestyle Slalom, que és la que disputarem aquest cap de setmana, i l’altre és la Freeskate, que es disputarà la setmana vinent però ja a Barcelona”. Les dues modalitats difereixen en els tipus de proves que inclouen. El Freestyle Slalom “inclou proves amb cons com ara la batalla, que és més de caire tècnic; la clàssica, que combina la vessant tècnica amb l¡artística; o la de velocitat, que consisteix en passar els 20 cons a un peu el més ràpid possible”. El Freeskate, de la seva banda, “no requereix de cons i són proves una mica més explosives com ara les derrapades, que han de ser el més llarg possibles i sempre controlant-les, o els salts d’alçada”.

Tot i que els que participen en el Campionat són clubs, “la participació és individual i els esportistes participen a nivell individual a excepció d’una prova que sí que es fa per equips, així que al final els premis són individuals”.

Les proves tindran lloc al Centre Cívic Gavà Mar el diumenge 25 d’abril, en una pista exterior de l’equipament. Malauradament, “amb tota probabilitat haurem de fer les proves a porta tancada, sense públic, a causa de les restriccions per la Covid-19, tot i que mirarem de fer-les per streaming per tal de que tothom pugui seguir-les”. La previsió és que les proves s’estenguin des de les 10 del mató i fins les 5 de la tarda.