derbi

Diumenge, 29 d’octubre, serà un dia a recordar pels gavanencs i gavanenques aficionats al futbol. I és que, a les sis de la tarda, començarà el primer derbi gavanenc de la història o, almenys, el primer que juga el Club de Futbol Gavà. Serà a casa de l’Sporting Gavà, Can Tintorer, camp que va ser casa dels blaugrana durant gairebé 50 anys, entre 1946 i 1995. El partit, doncs, té tots els ingredients perquè l’afició gavanenca visqui una tarda d’aquelles que es recordaran molt de temps.

Els entrenadors d’ambdós equips van visitar el programa El Marcador, de Ràdio Gavà, per parlar del derbi juntament amb els tertulians habituals. Tant el Gavà com l’Sporting arriben igualats a la classificació, 5è i 4t respectivament, i amb exactament el mateix nombre de victòries (3), empats (3) i derrotes (1). Tots dos van empatar la jornada anterior i, tot i que el Gavà ha marcat més gols, l’Sporting n’ha encaixat menys.

Javi Jarabo, l’entrenador de l’Sporting Gavà, va afirmar que “un derbi, i més en aquesta categoria, amb la igualtat que hi ha, sempre és difícil. Som afortunats que ens hagi tocat a nosaltres estar en aquest primer derbi, que segur que es recordarà molts anys, i poder viure-ho des de dins és una sort”. Per la seva part, l’entrenador del CF Gavà, José Manuel Serrano, creu que és un bon moment per trobar-se, ara que cap dels dos s’està jugant molt: “Trobar-nos estant a dalt i jugant-nos coses està molt bé, però perjudicar-nos els uns als altres no té cap sentit. És millor jugar-ho ara i després que la temporada ens porti on ens hagi de portar. És millor que ens juguem les coses amb uns altres equips”.

El derbi es jugarà en un camp, el de Can Tintorer, que té unes dimensions més reduïdes que La Bòbila. Això i el fet de jugar a casa poden afavorir a l’Sporting, tot i que ambdós tècnics coincideixen en el fet que no té per què ser determinant. “Sí que és veritat que nosaltres, històricament, ens sentim molt còmodes al nostre camp”, va dir Jarabo. “El darrer partit contra la Cooperativa es va perdre, però portàvem més d’un any sense perdre com a locals. L’ambient també ajuda, lògicament. Entre La Bòbila i Can Tintorer el Gavà potser notarà més diferència, però no crec que tot això sigui determinant”. Serrano va afegir que a ell li agraden els camps grans “perquè hi ha més espais, però t’has d’adaptar. Estarà tothom més a prop, els duels individuals seran més importants que en altres moments i has d’estar més atent, has de sortir una mica més directe… Els duels i les àrees seran la clau, per descomptat”.

Més enllà del resultat, el partit valdrà molt la pena per l’ambient que es viurà al camp. Els jugadors sortiran molt motivats per l’ambient que trobaran. La majoria són joves i serà la primera vegada que jugaran un partit amb tanta gent i, a més, molts es coneixen entre ells. L’emoció, doncs, està servida.