Can Tries recull 50 quilos de residus en la jornada Clean Day
Els veïns de can Tries recullen 50 quilos de residus en la jornada Clean Day

Can tries va decidir sumar-se, aquest passat diumenge, al Clean Up Day. Diversos veïns i veïnes, acompanyats del regidor de Manteniment, Julio Tenorio, van dedicar bona part del matí a pentinar la zona boscosa que envolta el barri amb l’objectiu de retirar els residus que trobessin. En total es van recollir prop de 50 quilos de deixalles, sobretot envasos, papers i algun pneumàtic.

Segons explicava Lydia Hernández, que és secretària de l’associació de veïns del barri, “el nostre és un barri essencialment de muntanya, és una zona molt verda, i volíem conscienciar a la gent perquè quan passeges pel bosc et trobes molta brossa de la gent incívica”.

La tasca ecològica és ben evident, però Hernández destaca també la vessant pedagògica de l’activitat: “Hem volgut que els infants vegin com aquesta brossa afecta a la natura, i els adults hem d’ensenyar als infants a no llençar res a la natura. És a dir, volem conscienciar als més petits però també als pares, ja que aquesta és una tasca que s’ha de transmetre de pares a fills”.

L’activitat va cloure amb una masterclass infantil de taitxí. També es van recollir joguines, ja que l’associació de veïns col·labora amb la campanya “A Gavà, Cap Infant sense Joguines”.