Candela Peña guanya un Ondas per Hierro
Candela Peña.

La gavanenca Candela Peña ha resultat guanyadora de l’Ondas a la millor actriu pel seu paper de jutgessa al sèrie de Movistar+ Hierro, un paper que, segons reconeix ella mateixa, “imprimeix en el personatge de la jutgessa intuïció, determinació, fortalesa i personalitat. Per la seva interpretació veritable impecable i sincera. Dona poderosa que no es conforma amb la mirada fàcil”.

Segons destaca la decisió del jurat, la ficció gravada a l’illa d’El Hierro ha estat mereixedora del guardó, ex aequo amb Arde Madrid, (també de Movistar+), per “combinar valors decisius en una sèrie de televisió: un guió que mai decau, una actuació exigent i un paisatge que acompanya la trama com un element primordial de l’obra. Hierro és un espectacle i un drama, funciona com un thriller i com un poema de la terra i del mal”.

S’ha de recordar que Hierro és una sèrie espanyola/francesa de thriller i drama creada per Pepe Coira i Alfonso Blanco, que ha difós la bellesa del paisatge i les peculiaritats socials i del caràcter de les persones que poblen l’Illa del Meridià per tota Espanya. La història ha girat entorn de Candela (Candela Peña), una jutgessa que va ser enviada al Hierro pel seu comportament poc ortodox. Ella ha d’adaptar-se a aquesta nova manera de vida mentre lídia amb un nou cas: un jove habitant de la ciutat, Fran (Alex Zacharias) ha estat assassinat i el primer sospitós és un fosc empresari (Darío Grandinetti) que és el pare de la seva núvia.

La trama se centra en les diferents investigacions que realitza la jutgessa per tal de resoldre el misteriós crim comès i que inquieta a tota l’illa, història que es complica amb l’esdevenir dels diferents capítols.