Candela Peña
Peña, en un moment del rodatge de "La boda de Rosa" amb Icíar Bolláin

Candela Peña ha estat nominada als 35 premis Goya en la categoria de Millor Actriu protagonista per la seva interpretació a “La boda de Rosa”, pel·lícula dirigida per Icíar Bolláin que es va estrenar als cinemes el passat 21 d’agost en plena pandèmia i amb molts territoris de l’estat espanyol amb sales tancades o amb fortes restriccions.

És la vuitena nominació de l’actriu gavanenca en aquests premis tot i que la segona en aquesta categoria, sent l’anterior la que li va reportar el seu paper a “Princesas” (2005), que per cert li va servir per guanyar l’estatueta. Els altres dos Goyas dels tres que ha aconseguit fins ara van ser en la categoria de Millor Interpretació Femenina de Repartiment per “Te doy mis ojos” (2003) i “Una pistola en cada mano” (2012).

La primera nominació de Peña als premis de cinema més prestigiosos d’Espanya van ser en realitat dues perquè va ser nominada el mateix any en les categories de Millor Actriu Revelació i Millor Interpretació Femenina de Repartiment per “Días contados” (1994). Les altres dues nominacions aconseguides per l’actriu gavanenca van ser totes dues en la categoria de Millor Interpretació Femenina de Repartiment per les seves actuacions a “Todo sobre mi madre” (1999) i “Kiki, el amor se hace” (2016).

“La boda de Rosa” ha aconseguit un total der 8 nominacions, sent una de les pel·lícules més nominades en l’edició d’enguany dels Oscars espanyols. Entre les categories més importants que han rebut distinció hi ha la de Millor Pel·lícula, Millor Direcció i Millor Guió Original.

Les nominacions als Goya han estat llegides aquest matí per Ana Belén i Dani Rovira, que han estat acompanyats pel president de l’Academia de Cine, el director Mariano Barroso. Els Goya s’entregaran molt més tard de l’habitual (finals de gener) a causa de la pandèmia: la cerimònia tindrà lloc el 6 de març al Teatro del Soho CaixaBank de Málaga, i serà dirigida (i presentada) per Antonio Banderas i María Casado.