GavàBus
Canvi d’horaris del GavàBus mentre duri l’estat d’alarma

La línia urbana d’autobusos Ga1, coneguda com a GavàBus, canvia la seva freqüència de pas per adaptar-se a la nova situació generada per la crisi sanitària del coronavirus. La Generalitat de Catalunya ha emès una resolució amb noves mesures de funcionament dels serveis de transport públic de viatgers per combatre la propagació del coronavirus.

És en l’àmbit d’aquesta resolució que el GavàBus passarà, a partir d’avui 19 de març, a tenir una freqüència de pas de 30 minuts en comptes de l’habitual que, combinades les dues línies Gavà Mar-La Sentiu i Gavà Mar-ca n’Espinós, era d’uns 15 ó 20 minuts. El primer servei surt de Gavà Mar a les 07:10h en la línia que va a La Sentiu i a les 07:20 en la que va a ca n’Espinós, mentre que d’aquest darrer barri el primer servei surt a les 07:05, i des de La Sentiu a les 07:35.

El darrer servei des de Gavà Mar cap a ca n’Espinós surt del barri marítim a les 22:15 tot i que compte, perquè aquest darrer viatge no arriba fins al barri sinó que finalitza recorregut a la parada del carrer Sant Lluís/avinguda Bòbiles, així que per arribar fins a ca n’Espinós l’última oportunitat de fer-ho surt de Gavà Mar a les 21:20h. En canvi, el darrer servei de Gavà Mar cap a La Sentiu és a les 21:50h. D’altra banda, el darrer servei que surt de ca n’Espinós ho fa a les 22:05h., i des de La Sentiu a les 21:35h.

Cal recordar tanmateix que també pateixen a partir d’avui una reducció de convois les línies que connecten Gavà amb Begues i Olesa de Bonesvalls, tot i que en aquest cas només de dilluns a divendres, ja que els horaris dels caps de setmana resten inalterats.

Aquests horaris especials es mantindran mentre duri l’estat d’alerta decretat a tot Espanya pel govern del país. Per mantenir-se actualitzat en tot moment, es pot consultar la pàgina de Baixbus.