Canvis al Cartipàs municipal a Gavà
Nova Coorporació amb el canvi de Cartipàs.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez ha modificat el Cartipàs municipal arran de les renúncies de Miquel Àngel Díaz i Jordi Jiménez. Els nous regidors i membres del   govern municipal, Ester Zamorano i José Manuel Vara, van prendre possessió dels seus càrrecs en el ple celebrat ahir.

Ester Zamorano

Zamorano és la nova regidora -delegada de Cultura i també assumeix la Regidoria de   barri   d’Àngela   Roca   i   Can   Serra   Balet. De   la   seva   banda,   Vara   assumirà   les   competències com a regidor-delegat d’Habitatge, Gent Gran i Salut.

Ester Zamorano, membre de la candidatura del PSC com a independent a les darreres eleccions municipals, va néixer a Gavà el 1967. Està casada i té una filla. Ha desenvolupat la seva carrera professional com a tècnica especialista en Delineació Industrial a l’Institut Politècnic de Vilanova i la Geltrú, com ajudant d’arquitecte tècnic a l’estudi d’arquitectura Fernando Bernad Moral i com a delineant projectista a Mantenimientos Gánvez S.L. Des de 1995 treballa en el sector sanitari, a Área Oftalmológica Avanzada desenvolupant diferents tasques relacionades amb l’atenció al pacient quirúrgic, coordinació de l’àrea assistencial i prevenció de riscos laborals, entre d’altres funcions.

Ester Zamorano està estretament vinculada amb el món cultural i associatiu de Gavà. Concretament, als Bastoners de Gavà com a presidenta i sòcia integrant des de 2008 fins al 2014, la Companyia General del Foc com a sòcia i col.laboradora des de 2014, l’Esbart Bruguers des de 2005 i la Casa Valencia des de 2008.

José Manuel Vara

José Manuel Vara va néixer a Gavà el 1968. Està casat i té una filla. Va estudiar a l’escola Jacme March i a CEFP Núria, on va obtenir el títol de Tècnic en Administració. Va treballar a l’empresa Roca fins al 1989. Aquell any va passar a formar part de la plantilla de Caixa Penedès, on també hi ha estat delegat sindicat de CCOO. Quan aquesta entitat financera es va fusionar i es va crear BMN, va ser secretari d’organització de Catalunya de la seva secció sindical. Actualment segueix treballant en el sector financer.

José Manuel Vara és secretari d’Organització de l’Agrupació del PSC de Gavà. Participa en diferents moviments veïnals, és membre de la companyia de teatre amateur l’Eramprunyà, i forma part de l’equip promotor de la Plataforma en Defensa de l’Hospital de Viladecans.

L’alcaldessa ha manifestat que “aquesta reestructuració deriva de la renúncia de dos regidors, però amb la incorporació de les dues persones estretament vinculades a Gavà i que coneixen molt bé el teixit associatiu i cultural de la ciutat. Afrontem la recta final de mandat a ple rendiment. Ho fem amb la voluntat clara de continuar millorant la resposta a les necessitats de la ciutadania de Gavà, completar les accions de govern en el marc del Pla d’Actuació Municipal, i seguir avançant en els projectes que configuraran el futur de la nostra ciutat”.

L’alcaldessa ha destacat “la voluntat de potenciar les polítiques d’habitatge, que en aquest mandat ja es van integrar en l’Àmbit de Benestar i Acció Social i ara tindran major visibilitat amb la creació d’una regidoria on rebran una atenció específica; es tracta d’un tema prioritari per a nosaltres i que requereix d’una tasca especial, tant per les necessitats existents, com pel paper que la dotació d’habitatge públic té en els nous projectes urbans”. En la mateixa línia, l’alcaldessa ha subratllat la voluntat de “reforçar les polítiques adreçades a la gent gran”.

Els canvis derivats de la incorporació dels dos nous regidors completen el nou Cartipàs municipal després de les modificacions aplicades fa unes setmanes i que han comportat la designació de Rosa Mª Fernández com a primera tinenta d’alcalde, i que, a més de l’àmbit de Ciutat i Territori, assumeix les regidories de barri de Can Tintorer, Can Pere Bori i Can Tries, i de la Barceloneta. Així mateix, German Barrena és el tinent d’alcalde de Benestar i Acció Social, i Jordi Tort, tinent d’alcalde de Nova Governança i Economia, és el nou portaveu del govern municipal i del grup Socialista, i manté les regidories de barri del Centre i d’Ausiàs March.

D’altra banda, en el Ple també ha pres possessió la nova regidora del grup municipal de Ciutadans, Glòria Lasheras, en substitució de Guadalupe del Río.